Trendig

Far man ta med sig e-cigaretter pa flyget?

Får man ta med sig e-cigaretter på flyget?

E-cigaretter och E-juicer är inga farliga objekt och därför är det såklart lagligt att ta med dem ombord på ett flyg och genom säkerhetskontrollen. De blir inte konfiskerade. Det gäller dock de samma reglerna för E-juice som också gäller för alla andra vätskor såsom parfym, hårprodukter och liknande.

Får man röka e cigg i Spanien?

Sex regioner har redan utökat förbudet till att gälla oavsett, nämligen Balearerna, Kanarieöarna, Kantabrien, Valencia, Asturien och Aragonien. I nämnda regioner är det förbjudet med rökning samt användning av elektroniska cigaretter och vattenpipa på uteserveringar, oberoende av avstånd.

Får man ha tändare på flyg?

Tändare och tändstickor Det är förbjudet att packa tändstickor eller cigarettändare i incheckat bagage och i handbagage. Bränsle och/eller refiller till tändare är inte tillåtna.

Är e-cigaretter olagligt i Sverige?

När det gäller rökförbudet så gäller det på samma sätt för e-cigaretter som för annan tobak. Något som skiljer e-cigaretterna och de vanliga cigaretterna åt är att det inte krävs ett tillstånd från butikerna att sälja e-cigaretter, utan bara en anmälan att man saluför produkten.

Var får man röka i Spanien?

Spanien har därmed fått en av de hårdaste röklagarna i hela Europa. Det nya året innebär hårdare tider för Spaniens rökare. Från och med den 2 januari är det helt förbjudet att röka på alla spanska restauranger, kaféer, barer och nattklubbar. Rökrum eller särskilda rökavdelningar är inte tillåtna.

Får man ta med sig parfym på flyget?

Varje enskild behållare som innehåller vätska får max rymma 100 ml (1 dl). Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska. Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.

E-cigaretter får inte användas eller laddas ombord är förbjudet att bära på sig eller transportera i handbagage eller incheckat bagage.

Är e-cigg farligare än snus?

E-cigaretter är inte bevisat ofarliga, men de är med all sannolikhet 99 procent mindre farliga än vanliga cigaretter. De kan innehålla ämnen som aldehyder, metaller och tobaksspecifika nitrosaminer, men i extremt låga koncentrationer. Det handlar om hundratals gånger lägre doser än i vanliga cigaretter [2].

Share this post