Ny

Nar uppfanns vape?

När uppfanns vape?

Uppfinningen. 1963 uppfanns den första ”e-cigaretten” av amerikanen Herbert A Gilbert.

När kom vape till Sverige?

Så tidigt som 2001 fanns det knappt någon vape/ecigg på marknaden, därför togs det inget beslut om detta just då. 2017 var e-cigarettens stora framfart ett faktum och reglering behövdes för att göra produkterna säkrare.

Får barn röka vape?

Du måste vara 18 år för att köpa e-cigaretter och vätska till e-cigaretter. Det är samma åldersgräns som för vanliga cigaretter.

Vad gör man när man Vejpar?

Vejpning är ett populärt alternativ till rökning, men det gör det inte mindre farligt. Vejpning – att inhalera aerosoler genom en apparat – är avsedd att lösa gamla problem, men det skapar nya. Aerosol innehåller finfördelade partiklar med varierande mängder av giftiga kemikalier.

Kan en vape börja brinna?

KAN E-CIGARETTER BÖRJA BRINNA/EXPLODERA? Den frågan har vi fått många gånger och även hört i media om att en e-cigarett plötsligt kan börja brinna eller explodera. Risken är minimal och mycket beror på att vejpen inte hanteras varsamt enligt instruktioner.

Får barn röka Nikotinfri vape?

Från och med den 1 juli i år är det 18-årsgräns för att få köpa e-cigaretter och påfyllningsbehållare för vätskor med nikotin. Den nya lagen innebär förutom att 18-årsgräns införs också att krav ställs på tillverkare och importörer om bland annat produkternas innehåll då det kommer till e-cigaretter med nikotin.

Får barn röka nikotin fri vape?

Det är alltså olagligt att sälja eller på annat sätt tillhandahålla s.k. e-juice till minderåriga, även om juicen är nikotinfri. Vidare får endast personer över 18 år föra in tobaksvaror, elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare i landet (5 kap. 20 § LTLP).

Vart kan man köpa e-cigaretter i butik?

Välkommen till cigge.se, i vår webshop så säljer vi e-cigg som har många namn, som el-cigg, e cigg och vape. I vårt sortiment så hittar du dom bästa elektroniska cigaretterna på den svenska marknaden, vi saluför endast de bästa e ciggen för att säkerställa den bästa möjliga e-cigg upplevelsen för dig.

Hur får man tag på vape under 18?

Den nya lagen säger också att Ee-cigaretter inte får säljas till personer som inte fyllt 18 år. På försäljningsstället ska det finnas en tydlig och klar skylt med information om åldersgränsen. Säljaren måste alltid försäkra sig om köparens ålder.

Share this post