Frågor

Hur mycket flytningar ar normalt?

Hur mycket flytningar är normalt?

Flytningar är en slemmig, vitaktig eller genomskinlig vätska som kommer från slidan. Flytningarna förändras vid kontakt med luften och får då en ljusgul till brunaktig färg. Flytningar brukar lukta lite syrligt, ungefär som filmjölk. Att ha flytningar är både bra och naturligt.

Är bakteriell vaginos vanligt?

Men om flytningarna luktar mycket illa kan det bero på bakteriell vaginos. Bakteriell vaginos är ganska vanligt. Det är också vanligt att ha svamp i slidan samtidigt.

Är det vanligt med mycket flytningar innan mens?

Flytningar från slidan börjar komma när du är i puberteten, oftast innan den första mensen. Flytningar kan vara ett tecken på att du snart kommer att få mens. Sen har du flytningar resten av livet, men de minskar när du blir äldre.

Kan man använda trosskydd varje dag?

Så länge du väljer ett trosskydd som är dermatologiskt testat så finns det inga problem med att använda dem varje dag. Trosskydd i sig leder inte till infektioner. Se till att byta så ofta du känner att du behöver och tvätta händerna vid varje byte.

Kan man ha trosskydd när man har flytningar?

Lubrikationen är kroppens eget glidmedel och gör att det ska kännas skönt och glida lätt om du vill föra in något i slidan, till exempel ett finger eller en penis. Du behöver inte använda trosskydd för flytningar eller lubrikation. Trosskydd kan du framförallt använda i slutet av mensen när du inte blöder så mycket.

Hur är flytningar i början av graviditet?

Det är vanligt att ha mer flytningar när du är gravid. Det beror på ändrade hormoner i kroppen. Oftast är flytningarna vitaktiga och har ingen speciell lukt. Kontakta en barnmorskemottagning om du får besvär med klåda eller illaluktande flytningar.

När i menscykeln har man mest flytningar?

Ägglossning – nu kan du känna dig blöt Det här är perioden i din cykel då du producerar mest flytningar och det är inte ovanligt att känna sig ”blöt” mellan benen. Om du besväras av att dina flytningar kan du använda trosskydd för att slippa känslan av att vara blöt.

Varför ska man inte ha trosskydd hela tiden?

Du bestämmer själv hur ofta du vill byta binda eller trosskydd. Du behöver inte byta varje gång du går på toaletten. De flesta blöder mest under mensens första dagar, och behöver byta oftare då. Bindor och trosskydd kan börja lukta eller läcka om du använder dem för länge.

Är det bra att använda trosskydd?

– Trosskydd kan ge upphov till mer flytningar och kan ha viss betydelse för smärtor vid samlag säger Lena Brissman till Sveriges Radio Kalmar. – Vi rekommenderar bara trosskydd runt mensen och trosskydd med parfym är en helt onödig produkt säger Lena Brissman.

I vilken ålder brukar man få flytningar?

Flytningar från slidan börjar komma när du är i puberteten, oftast innan den första mensen. Flytningar kan vara ett tecken på att du snart kommer att få mens. Sen har du flytningar resten av livet, men de minskar när du blir äldre. Det är olika från person till person hur mycket flytningar du har.

Hur långt innan första mensen får man flytningar?

Svar. Det går inte att veta exakt när första mensen kommer, men det är vanligt att den kommer ungefär två år efter att brösten har börjat växa. Innan mensen kommer växer det hår på könet. Det är också vanligt att ha flytningar ett tag innan, kanske under några år.

Share this post