Allmänning

Hur lange har man ont efter massage?

Hur länge har man ont efter massage?

Reaktioner efter massage Effekter av massagen är individuella. Du kan bli frusen, trött, yr och omtumlad direkt efter massagen men besvären brukar inte vara långvariga. Du kan även få en energikick och känna dig pigg, gladare och med avspänd.

Vad är djupgående massage?

En djupgående massage innebär som namnet insinuerar att man jobbar på djupet med muskler och bindväv. Denna massage är utmärkt för personer med triggerpunkter, stelhet, tränar mycket, har skador eller helt enkelt gillar när det känns! Mindre olja används för att kunna fokusera på punkter och utföra töjningar.

Varför gör massage ont?

Det är oftast de latenta triggerpunkterna vi ibland behandlar under massage. De smärtar vid tryck och då kan man känna lokal smärta eller att det strålar ut till ett annat område. Vad är en triggerpunkt? När muskler är spända och sammandragna under en längre tid kan det uppstå förändringar i muskelns vävnad.

Vad ska man göra efter massage?

Massage ökar utsöndringen av vatten och avfallsprodukter genom njurarna. Genom att dricka vatten underlättar man för lymfsystemet att göra sig av med slaggprodukter. Om du brukar dricka mycket vatten är det inte lika viktigt. Däremot ska man se till att kissa inom en halvtimma efter behandlingen.

När ska man inte gå på massage?

Av samma anledning som du inte ska träna när du är sjuk så ska du helst inte gå på massage om du har en infektion i kroppen eller känner dig allmänt sjuk och hängig. Ett alternativ då kan vara att få en lugn och behandling utan knådning för en mer avslappnande effekt i stunden.

Kan man duscha efter massage?

Det kan kännas bättre att skölja/duscha/torka av efter 20 minuter men man måste inte. Massage-gelen är specifikt framtagen för att inte absorberas i huden fullständigt vilket underlättar massagen. Det är meningen att man ska torka bort överflödet efteråt.

Hur ska man massera ryggen?

Massera ryggmuskulaturen mellan och nedanför skulderbladen. Jämför med fingertopparna höger och vänster sida av ryggraden för att hitta det rätta stället. Ibland kan en lite kliande känsla på ryggen visa var massagen är viktigast.

Vilken typ av massage är bäst?

Klassisk massage är bra för att förebygga problem, eller hjälp vid problem som nackspärr, tennisarm, ryggskott eller ischiasproblem. I den klassiska massagen vill man uppnå cirkulation i musklerna, vilket är en förutsättning för en god läkning!

Vad frigörs i kroppen vid massage?

Vid beröring och massage frigörs ”må-bra-hormonet” oxytocin. Hormonet verkar lugnande och sänker både pulsen och blodtrycket.

Kan man massera för mycket?

Var dock försiktig och massera inte för hårt. En australiensk studie visade att stress hormonet kortisol minskade med 31% efter kort massage samtidigt som må-bra-hormonerna dopamin och serotonin ökade med cirka 30%. Foam-rolling är ett utmärkt sätt att utföra självmassage och komma åt i djupare muskulatur.

Hur mycket ska man ta av sig massage?

Om man är van vid massage kan man ibland ta hela 60 min på enstaka områden som t. ex. på rygg, nacke och axlar. Om man däremot är ny på massage, eller om det var länge sedan man gick senast, så är det bättre att börja med 45 min så att du inte blir alltför öm i dagarna efter och går och spänner dig på grund av det.

Share this post