Populära

Varfor gor man Nageltrangsoperation?

Varför gör man Nageltrångsoperation?

Vid operation av nageltrång bedövas först tån. Du får en spruta med lokalbedövning på varje sida om tåbasen. Efter ungefär en kvart blir hela tån bedövad. Oftast drar läkaren därefter åt en gummislang runt tån, för att hindra blödning under operationen.

Hur lång tid tar det för nagelbandsinfektion att läka?

Smärta och svullnad kring nageln kan vara nagelbandsinfektion, något som vanligtvis går över av sig självt. Om det inte gör det kan du däremot behöva kontakta vården. Annons: Nagelbandsinfektion är något som kan drabba alla och du kan själv förebygga det genom att ta hand om dina naglar.

Kan man gå efter nageltrång operation?

Du får röra dig normalt efter behandlingen och du kan återgå i arbete utan några restriktioner. Du kan dock förvänta dig smärta de närmaste dagarna efter operation. Vanliga smärtstillande mediciner går bra att ta.

Var vid nagel?

Paronyki är en avgränsad infektion i nagelvall eller nagelband på tår eller fingrar som oftast orsakas av Staphylococcus aureus. Behandlingen är i första hand omläggning med alsolsprit.

När ska man söka vård för nageltrång?

Man bör söka vård vid nageltrång om man får smärta och varbildning eller om nageltrånget inte blir bättre trots egna försök till lindring. Kontakta en vårdcentral eller jourmottagning direkt om du får nageltrång och lider av diabetes, nedsatt immunförsvar eller nedsatt blodcirkulation.

Hur lång tid tar en nageltrång operation?

Du får röra dig normalt efter behandlingen och du kan återgå i arbete utan några restriktioner. Du kan dock förvänta dig smärta de närmaste dagarna efter operation. Vanliga smärtstillande mediciner går bra att ta. tas av efter ca ett dygn.

När och var ska jag söka vård? Kontakta en vårdcentral om något av följande stämmer in på dig: Du får varbildning och smärta runt en nagel. Besvären blir inte bättre trots att du har försökt lindra dem själv.

När går nageltrång över?

Dagliga fotbad i rent, ljummet vatten kan ofta räcka för att bli av med lindrigt nageltrång. Har du svårare problem kan du badda med alsolsprit och peta in lite bomull under nageln så att nageln inte skär in i huden och kan växa rakare. Så här behandlar du nageltrång: mjuka upp nageln i ljummet vatten.

Hur lång tid tar det innan nageltrång försvinner?

Ibland kan man behöva ta bort hela nageln för att lösa den akuta situationen. Det tar då ett halvår för en ny stortånagel att växa ut igen. Man kan också göra en förebyggande operation i syfte att göra nageln smalare.

Share this post