Allmänning

Nar kan man ata vanlig mat efter Halsmandeloperation?

När kan man äta vanlig mat efter Halsmandeloperation?

Man kan äta vanlig mat men oftast föredrar man mera lättflytande kost de första dagarna efter operationen.

Kan man få ont i halsen om man opererat bort halsmandlarna?

Det är mycket ovanligt men om det finns en liten bit kvar av halsmandeln efter operationen kan du fortsätta få halsfluss. Då kan du behöva opereras igen.

Vad kan man äta efter Tonsilloperation?

Feber är vanligt under de första dagarna. Man måste dricka ordentligt även om det kan vara svårt att svälja. Rikligt med kall dryck, saftsoppa och glass rekommenderas efter operationen. Man kan sedan gå över till mjuk mat, till exempel pasta eller pannkaka.

Vad ska man äta när man har opererat bort halsmandlarna?

Mat och dryck efter operationen Det kan vara svårt att äta och dricka efter operationen. Det kan därför vara bra att börja med flytande mat och sedan gå över till mat som är mer lättuggad. Det kan kännas bra att äta till exempel glass, yoghurt, pasta, potatismos och pannkakor.

Får upp klumpar ur halsen?

Tonsilloliter består av kalciumkarbonat som ansamlas i halsmandelvecken. Antingen består de enbart av kalciumsalter eller av sådana i kombination med andra mineralsalter, och är oftast små, men större tonsilloliter kan ibland uppstå i området kring halsmandlarna.

Kan man få ont i halsen efter Halsmandeloperation?

Ofta kvarstår illamående och trötthet flera timmar. Kräkning är vanligt och då nästan alltid lite brunsvart blodtillblandat. Det gör ordentligt ont i halsen efter operationen. Det gör att du får svårt att äta och dricka vilket i sin tur ökar smärtan.

Vad kan man äta när man har opererat bort halsmandlarna?

Vad har man halsmandlar till?

Halsmandlarna utgör en del av försvaret mot infektioner men vävnad med likartad funktion finns på flera andra ställen i munhålan.

Share this post