Trendig

Kan man ha Absolut Torr pa handerna?

Kan man ha Absolut Torr på händerna?

Om du lider av kraftiga svettningar kan du inledningsvis behöva applicera Absolut Torr oftare för att få en bestående effekt. I fortsättningen räcker det vanligtvis att behandlingen upprepas en gång i veckan. På händer och fötter är huden grövre, därför måste du upprepa behandlingen oftare där än under armarna.

Hur ska man använda Absolut Torr?

Applicera Absolut Torr på huden, t. ex. i armhålan, någon timme innan du lägger dig på kvällen och låt torka in – det tar normalt bara någon minut. Låt gärna huden lufttorka.

Vad kan svettningar bero på?

Den vanligaste orsaken till överdriven svettning är överaktiva svettkörtlar. Då svettas du mest på handflatorna, på fotsulorna eller i armhålorna. Det är även vanligt att svettas från andra ställen, som ansiktet eller underlivet. Du kan svettas mer i perioder, så kallade skov.

Vad ska man göra om man har svettiga händer?

Det vanligaste sättet att behandla svettiga händer är med antiperspirant som finns i olika former och fungerar på olika sätt. Dessa innehåller ämnen som motverkar svett. Givetvis ska man undersöka om stress är en bidragande orsak till att händerna svettas och då bör man ta itu med anledningen till stressen.

Varför är mina händer alltid svettiga?

Det är vanligt med oönskad svettning från händer, fötter, armhålor eller andra delar av kroppen under puberteten och tonåren. Det är mycket som ändras och ofta svettas du mer då. Hos många blir besvären bättre efter tonåren. I vissa fall kan du få en behandling om besvären är så stora att de påverkar ditt liv.

Kan man ta Absolut Torr på morgonen?

Stryk på helt torr hud innan sänggående och låt verka över natten. Tvätta bort överskottet på morgonen för att inte skada kläderna. Långvarig effekt, upp till 7 dagar. Oparfymerad.

Kan man använda Absolut Torr på ryggen?

Absolut Torr wipes är en antiperspirant i form av en våtservett. Samma innehåll och effekt men i nytt smart format. Absolut Torr wipes förenklar behandling av t ex händer, fötter, rygg och bröst. Perfekt för väskan och på resan!

Vad kan man göra åt hyperhidros?

Behandling med botulinumtoxin vid hyperhidros utförs av specialutbildade sjuksköterskor på Svettmottagningen. En liten volym botulinumtoxin (motsvarande en vattendroppe) sprutas in i huden på de ställen där man har symtom.

Share this post