Frågor

Vad ar silverjoner?

Vad är silverjoner?

Silverjoner är den giftigaste formen av silver, och är bland de mest toxiska tungmetallerna. Silver i fast, metallisk form, är däremot ett tillåtet färgämne med E-nummer E174. Kolloidalt silver har blivit populärt i hälsokostbranschen och inom alternativmedicin.

Hur mycket kolloidalt silver kan man ta per dag?

Enligt EPA kan man ta in 30 ml och enligt WHO 75 ml kolloidalt silver dagligen i 80 års tid utan att riskera biverkningar. EPA har även konstaterat att det krävs ett intag av 2 – 5 gram silver per kg kroppsvikt innan det blir giftigt.

Kan man dricka Ionosil kolloidalt silver?

Silvervatten skadar kroppen Hon avråder starkt från att dricka silvervatten. Silver är inget spårämne, det är inget vi människor behöver. Det är toxiskt – alltså giftigt – och kan skada oss. – Silver tas upp ur matsmältningskanalen och ansamlas i inre organ, i njurar och i hjärnan.

Hur mycket Silvervatten kan man dricka?

Man räknar med att man bör få i sig kring 100 mikrogram silver via kosten varje dag. Det motsvarar ca två teskedar med kolloidalt silver av 10 ppm styrka – så det går lätt att kompensera bortfallet från kosten genom att som ett kosttillskott ta kolloidalt silver.

Är silver bakteriedödande?

Kolloidalt silver som innehåller silverjoner kan ha bakteriedödande effekt. Det innebär att bakterier som utsätts för sådana produkter kan bli resistenta mot silver. Det är tänkbart att silverresistenta bakterier också blir mer motståndskraftiga mot antibiotika.

Vad är kolloidalt Silvervatten?

Kolloidalt silver är mikroskopiska silverpartiklar och silverjoner i vatten. Grundämnet silver finns naturligt i våra kroppar och i naturen. Det fungerar som en katalysator och syresättare i kroppen. Under antiken förvarades vin och vatten i kärl som var silverklädda för att hålla bakterier borta.

Är det bra att dricka kolloidalt silver?

Att inta kolloidalt silver är hälsofarligt för oss människor. Silver har ingen funktion i kroppen och är ingen nödvändig mineral som till exempel jod eller magnesium. Både Läkemedelsverket och Livsmedelsverket i Sverige har bedömt att intag av kolloidalt silver är varken säkert eller effektivt.

Varför dricka kolloidalt silver?

Vad är Ionosil kolloidalt silver bra för?

IONOSIL kolloidalt silver, en vattenreningsprodukt som kan döda bakterier, svampar, virus och encelliga protozoer. IONOSIL är en produkt som är klassad som en vattendesinfektionsprodukt med styrkan 10 ppm, motsvarande 100 mikrogram silver per 10 ml produkt.

Kan man bli blå av kolloidalt silver?

Argyria. Det finns uppgifter om personer som efter lång tids intag av silver, även kolloidalt silver, har utvecklat så kallad argyria. Argyria ger en skiffergrå/gråblå missfärgning av framför allt hud och ögonvitor. Även inre organ kan missfärgas.

Vad är Silversalva?

Antiseptisk salva som kan skydda mot svampinfektioner och bakterieangrepp. En salva med massor av användningsområden. Används numer även av många människor, trots att den egentligen är framtagen för behandling av öppna sår på hästar och smådjur.

Vad är Silversalva bra för?

Silversalva från ION Silver – är en mjukgörande kräm som kan användas vid sprickor i hovar, klor eller klövar. Produkten innehåller bland annat kolloidalt silver. Silversalva från ION Silver – är en mjukgörande kräm som kan användas vid sprickor i hovar, klor eller klövar.

Share this post