Ny

Vart kommer palmer ifran?

Vart kommer palmer ifrån?

Palmer är enhjärtbladiga växter med stora blad som är antingen fjäderformade eller solfjäderformade. De flesta växer i tropiska och subtropiska klimat.

Hur fortplantar sig palmer?

Många palmer kan faktiskt odlas i Skandinavien, men man måste i de flesta fall vidta några enkla åtgärder. Palmer bör planteras i en väldränerad sand-/jordblandning. Rotsystemet gillar inte att stå i vatten och under vintern riskerar man att det skadas av tjälen.

Hur lång tid tar det för en palm att växa?

När det gäller tillväxttakten, om förhållandena är gynnsamma, växer cirka 30-40 centimeter per år. Du behöver en plats där du kan hitta skugga när du är ung, även om du kan vänja dig vid solen när du får höjd så länge fuktigheten är hög.

Hur mycket kyla tål palmer?

De flesta palmer måste förvaras ljust och frostfritt vintertid. Kanariepalm vinterförvaras gärna i ett inglasat, frostfritt uterum, i 10-12°C. Dvärgpalmen kan övervintras på en ljus och frostfri plats, 5-10°C. Vattna sparsamt under viloperioden.

Finns palmer i Sverige?

Ja, det går faktiskt i viss utsträckning att odla palmer utomhus i de mildaste delarna av Skandinavien. Det växer mycket riktigt också palmer utomhus på några platser i Danmark, Norge och Sverige. Naturligtvis bör man glömma höga vajande palmer i tropikerna.

Vilket land har flest palmer?

Det finns fem gånger mer palmer i Amazonas och andra amerikanska regnskogar, än i Afrika och Asien, enligt en studie ledd vid Uppsala universitet. Palmer har många egenskaper som skiljer sig från andra tropiska träd.

Hur snabbt växer en Kanariepalm?

Kanariepalmen växer långsamt och är väldigt lättskött. På sommaren trivs den i kruka utomhus, på balkong eller terrass. Den tål någon minusgrad men bör vinterförvaras skyddat från kyla. Eftersom kanariepalmen behåller bladen under vintern måste den placeras ljust, skyddat och frostfritt.

Kan palmer leva i Sverige?

Ja, det går faktiskt i viss utsträckning att odla palmer utomhus i de mildaste delarna av Skandinavien. Det växer mycket riktigt också palmer utomhus på några platser i Danmark, Norge och Sverige.

Vart kan jag köpa palmer?

Palmer – Köp hos Plantagen | Plantagen.

Share this post