Blogga

Hur blir huden efter kemisk peeling?

Hur blir huden efter kemisk peeling?

Med våra kemiska peelingar exfolieras hudens översta lager, som består av döda hudceller. Genom att stimulera cellförnyelsen ersätts de döda hudcellerna, som kan täppa igen porerna och ge huden ett ojämnt och fjälligt intryck, av nya celler. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och slätare utseende.

Vad ska man göra efter kemisk peeling?

När huden är förberedd appliceras ett tunt lager syra, beroende på vilken syra som används i din kemiska peeling kan flera lager appliceras på varandra. När syran har verkat tillräckligt länge måste den neutraliseras eller tvättas av från ansiktet. Därefter appliceras en lugnande kräm-mask.

Hur ofta kan man använda kemisk peeling?

En kur med kemisk peeling är vanligen 2-4 behandlingar med 2-4 veckors intervallberoende på hudens behov och valet av kemisk peeling. Genomförandet av en DermaCeutic Peel följer alltid en bestämd procedur. Denna metod har bevistats mest effektiv och ger bäst resultat.

Hur ser man ut efter kemisk peeling?

Efter en kemisk peeling är den nya huden mer känslig och bör skyddas med solkräm om du ska vistas i solen. Efter en mild behandling kan man tillfälligt få lite rodnad och känna torrhet. Vid starkare peelingar kan återhämtningstiden vara längre och med fler bieffekter.

Kan man sminka sig efter kemisk peeling?

S. Vid en mild peel med AHA kan eventuellt en lätt rodnad uppstå som kan pudras över. Vid en stark peel flagar huden efter 2–3 dagar men det går att smörja och sminka under fjällningen. Solskydd ska alltid användas efter peeling.

Vad är en Portömning?

Under en portömning kommer din behandlare att ”klämma” dina pormaskar. Det som menas med detta är att terapeuten kommer att öppna upp dina igentäppta porer och ta bort talg och smuts. Det är vanligt att man själv försöker sig på att klämma sina porer men hjälp av händerna.

Kan man göra kemisk peeling efter botox?

Om du nyligen har genomgått andra typer av behandlingar i ansiktet, så som microdermabrasion, laserbehandling, kemisk peeling, Botox, filler, plastikkirurgi eller liknande, måste huden vara fullständigt reparerad och normaliserad innan en kemisk peeling kan genomföras.

Hur bra är kemisk peeling?

Kemisk peeling är en utmärkt behandling mot ålderstecken som mörka fläckar och mot åldrande hud i form av rynkor och fina linjer. Behandlingen fungerar även bra mot hormonella förändringar i huden, så som bruna fläckar som många kvinnor upplever vid en graviditet. Kemisk peeling hjälper även mot acne.

Hur ofta ska man använda syra?

Tänk på att aldrig använda syror längre tid än vad som står angivet, en längre verkningstid ger inte snabbare resultat – tvärt om. Använd heller inte produkten för ofta, står det max två gånger i veckan så är det två gånger i veckan som ska följas.

Hur funkar kemisk peeling?

I takt med att vi blir äldre bromsar hudens naturliga cellförnyelse ner, men med hjälp av en kemisk peeling kan vi ta bort gamla och skadade hudceller och orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna. Nya hudceller kan komma upp till hudytan och cellförnyelsen får sig en ordentlig skjuts.

När får man sminka sig efter Dermapen?

12 timmar efter behandling är det okej att börja sminka sig igen (oftast alltså till dagen därpå).

Vad är Portömning bra för?

En behandling för dig som vill ta bort pormaskar eller balansera hudens talgproduktion genom att rengöra porerna. Behandlingen består av en djupgående portömning som öppnar upp, rensar och återfuktar porerna.

Share this post