Frågor

Vad ar PROG?

Vad är PROG?

Progg kontra progressiv rockmusik Den svenska proggen ska inte förväxlas med den engelska termen progressive music och speciellt då progressive rock , på svenska progrock, eller progressive trance som kallas prog. En del svenska proggmusiker och -grupper anses dock ha spelat progressiv rock i denna bemärkelse.

Vad heter det brittiska bandet?

The Rolling Stones är ett av världens absolut främsta rockband och har inspirerat många andra rockgrupper och artister.

Vilken är den traditionella Rockmusiksättningen?

Man använde den traditionella rockmusiksättningen (dock användes elgitarr). Man spelade även hårdare. Ge exempel på kända artister från den nya R&B:n. Muddy Waters, The Rolling Stones och The Who.

Hur startade rocken?

rock eller rockmusik är ett gemensamt namn på olika sorters musik som har varit populär bland främst ungdomar sedan 1950-talet. Rocken kommer från USA. Den uppkom som en blandning av de svartas bluesmusik och vit amerikansk folkmusik. Den tidiga rocken, rock’n’roll, var snabb, högljudd och mycket rytmisk.

Vad menas med progressiv musik?

Progressiv rock, ofta kallat progrock (ej att förväxla med den svenska proggen) och på svenska ofta synonymt med symfonirock, är en musikgenre eller grupp av musikgenrer. I sin vidare definition täcker den helt eller delvis in krautrock, Canterbury scene, konstrock, symfonirock, space rock, och progressiv metal.

Vilket rockband bildades i London 1970?

Roxy Music var ett brittiskt avantgardistiskt rockband bildat 1970 i London av Bryan Ferry.

Vem grundade rockgruppen Oasis?

Liam och Noel Gallagher vid en konsert 2005. Oasis var ett brittiskt rockband från Manchester, bildat 1991 som The Rain som sedan blev Oasis. Bandets frontfigurer var bröderna Liam och Noel Gallagher.

Hur låter rockmusik?

De viktigaste instrumenten i att framföra rockmusik är olika elektriska instrumenten och slagverk på grund av att det är de som ger rockmusiken dess sound som är unik inom musikbranschen. Elgitarr och förstärkare är starkt förknippat med rockmusik och är egentligen ett signum för rock.

Vad brukar rocklåtar handla om?

Rockmusiken har sina rötter från 1940- och 1950-talets rock´n roll. Rockmusik är mycket starkt påverkad utav blues, rhythm and blues och av countrymusik. Rockmusik har också påverkats av en rad andra musikgenrer såsom elektrisk blues och folkmusik, införlivade influenser från jazz, klassiskt och andra musikkällor.

När uppkom sing and songwriter?

Den musikaliska inspirationen kom i huvudsak från amerikansk folkmusik och country. Singer-songwriters i denna stil var som populärast under 1970-talet. Artister som Joni Mitchell, Paul Simon och Jackson Browne blev stilbildande medan James Taylor och Carole King sålde i miljonupplagor.

Hur kom hårdrock till?

Metal utvecklades till en allmän sorts populärmusik under 1970-talet, med band som Led Zeppelin, The Who, Deep Purple, Aerosmith, AC/DC och Van Halen. Under 1980-talet gick en del hard rock-band ifrån sina rötter mot poprock-hållet, medan andra började återvända till hard rock-soundet.

Vilken musikstil representerade det engelska bandet karavan?

Caravan var en brittisk progressiv musikgrupp bildad 1968 i staden Canterbury i England. Gruppen var en av de mest framstående inom The Canterbury scene. Musikaliskt kan de sägas ha spelat en blandning av jazzrock och psykedelisk musik.

https://www.youtube.com/watch?v=pN6Fcr99PzQ

Share this post