Rekommendationer

Vilken sorts brandslackare bor du ha pa hjullastaren?

Vilken sorts brandsläckare bör du ha på hjullastaren?

– På skördetröska som nylevererats före den 1/1 1996 ska det finnas minst en släckare i lägst klass 34A 233B C. – På skördetröska som nylevererats efter 1/1 1996 ska det finnas två släckare i lägst klass 43A 233B C. En av släckarna ska vara nåbar från marken.

Vilken brandsläckare ska jag köpa?

Vi rekommenderar att du har en pulversläckare med 6 kg pulver och brandfilt, då kan du släcka de flesta typer av mindre bränder som kan uppstå i ett rum. Med en 6 kg pulversläckare har personer som inte har vana att släcka bränder goda förutsättningar att släcka en brand som kan uppstå i en bostad.

Hur ofta ska man besikta brandsläckare?

En verkstadsgenomgång ska utföras vart 5 år för vätskesläckare och vart 10 år för pulver – och koldioxidsläckare enligt SS 3656. Med verkstadsgenomgång menas en fullständig kontroll av släckarens funktion och packningar samt att andra delar som slits eller åldras byts ut. Vid behov byts även släckmedel.

Kan en brandsläckare bli gammal?

Hur gammal kan en handbrandsläckare bli innan man byter den? Rekommendationen är att en pulversläckare byts då den är 10 år gammal. Tryckladdad släckare har en mätare som visar trycket. Står visaren på grönt ska den vara okej.

Vilken typ av brandsläckare är bäst att ha i en bil?

En brandsläckare kan både släcka bränder och rädda liv. Till bilen rekommenderar vi en tvåkilos pulversläckare på grund av det begränsade utrymmet. Det är den släckare som har bäst släckeffekt och inte är känslig för minusgrader.

Vilken pulversläckare är bäst?

Pulversläckare finns som klarar antingen endast klass B- bränder, eller både bränder av klass A och klass B. Pulver som klarar båda sorterna kallas glödbrandpulver och är det bästa valet. Det finns även släckare med särskilt pulver som kan släcka bränder i metaller som litium, magnesium, natrium och aluminium.

Vilken typ av brandsläckare släcker i flest olika material?

Pulversläckare. Pulver är det mest mångsidiga släckmedlet. Det ger ett utmärkt brandskydd vid så gott som alla sorters bränder och är det enda släckmedel som är klassat för både A, B och C-bränder.

Share this post