Ny

Varfor Kemikalieforteckning?

Varför Kemikalieförteckning?

En förskola är en anmälningspliktig verksamhet och omfattas av egenkontrollförordningen. De är därför skyldiga att upprätta en kemikalieförteckning, där de sammanställer information de kemiska produkter som hanteras inom verksamheten och som kan innebära risker från hälso- eller miljösynpunkt.

Vilka kemiska produkter behöver godkännas innan de tas in på industriområdet?

Undantag från tillståndskravet. Det finns vissa undantag från tillståndskravet för särskilt farliga kemiska produkter: Yrkesmässig överlåtelse och privat hantering av natrium- och kaliumhydroxid (som ämnen eller ingående i blandningar), explosiva varor eller eldningsoljor.

Vad menas med ett hygieniskt gränsvärde?

Det hygieniska gränsvärdet för ett ämne är den högsta godtagbara halten av ämnet i luften på arbetsplatsen. Hygieniska gränsvärden gäller för damm, rök, dimma, gas och ånga.

Vilket är syftet med systematiskt arbetsmiljöarbete?

Systematiskt arbetsmiljöarbete syftar till att arbetsgivare ska arbeta förebyggande och genomföra åtgärder så att de anställda inte skadas, blir sjuka eller på annat sätt far illa. främja trivsel, engagemang och goda prestationer.

Vad är ett säkerhetsdatablad för kemiska produkter?

Säkerhetsdatabladet ska innehålla information om den kemiska produktens farliga egenskaper. Det ska finnas en beskrivning av hur ämnet eller blandningen kan lagras, hanteras och bortforslas på ett säkert sätt.

Vad används kemikalier till?

Kemikalier används i tillverkning av mängder av olika varor; byggmaterial, mat, textilier, elektronik osv i all oändlighet. De tillför en mängd olika egenskaper och funktioner som är nödvändiga, önskvärda eller som underlättar vår vardag.

När krävs invallning?

Invallning kan behövas för till exempel miljöfarliga, brandfarliga, reaktiva och frätande kemikalier som förvaras i kemikalieförråd eller i fristående cisterner. Larm anslutet till invallningens botten kan varna vid läckage. Ta bort eventuellt spill omedelbart. Se till att lämpligt absorptionsmedel finns tillgängligt.

När är det viktigt att du har tillstånd SSG?

Alla entreprenörer som skall arbeta på Nymölla Bruk ska ha genomgått SSG-entré grundutbildning och SSG-entré lokal säkerhetsutbildning för Nymölla Bruk. Innan tillträde så ska information om entreprenören och de tillstånd och certifikat som krävs för arbetet kommit in till vakten på Nymölla Bruk.

Vad är Åtgärdstrappan?

Åtgärdstrappan är i enlighet med arbetsmiljölagen Arbetsmiljölagen kräver att du som arbetsgivare först vidtagit åtgärder som tar bort eller minskar smittriskerna, det vill säga steg ett och två i åtgärdstrappan.

När riskbedöma?

En riskbedömning innebär att du undersöker vilka risker som finns och tar reda på vilka risker olika arbetsmoment medför. Därefter värderar du riskerna, vilka som är mer eller mindre allvarliga. Sedan beslutar du om vilka förebyggande åtgärder som behövs, för att ingen ska drabbas av ohälsa eller olycksfall.

Share this post