Ny

Vad ar Dropptorkning?

Vad är Dropptorkning?

Den första symbolen betyder att kläderna ska hängas upp vid torkning, t. ex. på en tvättlina eller en torkställning. Symbolen med de tre lodräta strecken betyder att kläderna ska hänga och dropptorka, medan det vågräta strecket betyder att plagget ska torka liggandes, ev.

Vad får inte strykas?

Vissa artiklar ska inte strykas.

  • Strykning hög temperatur Stryk vid högst 200° C. Motsvarar ”bomull/lin”- inställningen.
  • Strykning medeltemperatur Stryk vid högst 150° C.
  • Strykning låg temperatur Stryk vid högst 110° C.
  • Strykes ej Oåterkalleliga skador bör förväntas vid strykning.

Vad betyder dom olika Tvättsymbolerna?

En överkorsad cirkel anger att plagget inte får kemtvättas. Cirkeln är den allmänna symbolen för kemtvätt. En överkorsad cirkel betyder att materialet eller plagget inte kan kemtvättas. Ett ”A” inuti kemtvättsymbolen betyder att kemtvätt med alla tvättvätskor fungerar.

Vad har man i förtvätt?

Förtvätt onödigt Underkläder och lakan ska tvättas i 60 grader, annars räcker oftast 40 grader. Dagens tvättmaskiner värmer upp vattnet under lång tid och tvätten blir blötlagd även utan förtvätt. Om kläderna är jordiga eller hårt smutsade kan de behöva förtvätt.

Hur du gör när du ska handtvätta din ömtåliga skjorta?

Fräscha upp och förläng livet hos känsliga textilier och kläder – handtvätta på rätt sätt.

  1. Fyll handfatet med vatten. Följ tvättråden i plagget för rätt vattentemperatur.
  2. Lös upp tvättmedlet innan du lägger i plagget. Använd gärna flytande tvättmedel, det löser sig snabbare.
  3. Gnugga tvätten ren.
  4. Skölj noga.

Hur får man bort skrynkliga byxor?

två Blast rynkar bort med en hårtork Lägg den skrynkliga föremålet på en galge och blöt sedan de skrynkliga områdena med lite vatten. Flaskvatten är bäst eftersom kranvatten kan ha mineraler som potentiellt kan orsaka fläckar. Sätt på hårtork och fokusera värmen på de delar av plagget som är mest skrynkliga.

Kan man stryka viskos?

Viskosfibern behåller färg bättre än bomull men är i gengäld känsligare när det är blött. Tvättpåsen förhindrar att plagget slits vid centrifugering. Viskos ska inte torktumlas. Tyget tål att strykas på högsta värmen men plaggen är sydda med polyestertråd och den tål bara två prickar på strykjärnet.

Vad är Sköljprogram?

Maskinen anpassar vattenmängden och tvättiden efter tvättens storlek. Extra effektivt sköljprogram med upp till sju separata sköljningar. Ett tillval som bland annat lovordas av Konsumentverket för personer med allergibesvär. Perfekt program som förlänger programmets tvättid om du har hårt smutsad tvätt.

Vart lägger man pulvret i tvättmaskinen?

Steg fyra: Tvätt-och sköljmedel Luckan på tvättmaskinen har tre fack. Ett för tvättmedel, ett för sköljmedel och ett för förtvätt. Förtvätt används när riktigt smutsiga kläder ska tvättas. |-symbolen – vid förtvätt häller du tvättmedel här.

Vilket tvättprogram är utan förtvätt?

För normalt smutsad tvätt räcker det med ett tvätt- program utan förtvätt. När du tvättar små mängder tvätt, skall du använda hälften eller upp till två tredjedelar av den rekom- menderade doseringen för tvättmedlet. Med rätt förbehandling kan fläckar och lätt smuts avlägsnas.

Share this post