Rekommendationer

Nar ska man ha FA-skatt?

När ska man ha FA-skatt?

Individer som ska driva egen näringsverksamhet och samtidigt har inkomst från anställning ska vara godkända för både F- och A-skatt. Detta kallas att man har F-skatt med villkor, men det allmänt vedertagna namnet är FA-skatt.

Vad är skillnaden mellan A-skatt och F-skatt?

A-skatt: betalas av den som utbetalar ersättning för arbete till en fysisk eller juridisk person utan F-skatt. A-skatt betalas alltså för fysisk eller juridisk person. F-skatt: betalas av fysisk eller juridisk person som bedriver näringsverksamhet.

Hur vet man vilket skattekontor man tillhör?

Karta med adresser för respektive län Klicka på det län där föreningen har sitt säte (där styrelsen finns) för att hitta adressen till föreningens skattekontor.

Vilket skattekontor ska jag skicka till?

Skicka brev och paket till närmaste skattekontor.

  • På kuvertet eller paketet ska du bara skriva Skatteverket och adressen.
  • Namn på eventuell handläggare skriver du i själva brevet, inte på kuvertet eller paketet.

När ska man betala skatt enskild firma?

I en enskild näringsverksamhet betalar du skatt på vinsten i företaget. Du betalar preliminär skatt varje månad med lika stora belopp och skatten stäms av när deklarationen lämnas. Den preliminära skatten kan ändras under året.

Kan man anställa sin fru i enskild firma?

Anställa i enskild firma Det är fullt möjligt att ha anställda i sin enskilda firma. Men glöm inte att du måste registrera dig som arbetsgivare! Du får inte anställda dina egna familjemedlemmar inom ditt företag. Är det så att någon av dem jobbar för dig så skall resultatet fördelas mellan er.

Varför ska man ha f-skatt?

Att du är godkänd för F-skatt innebär att du som företagare själv sköter inbetalningen av dina skatter och avgifter. Det är också ett bevis för dina uppdragsgivare på att de inte behöver göra skatteavdrag eller betala arbetsgivaravgifter på ersättningen.

Kan man ha både A-skatt och f-skatt?

För dig som både bedriver näringsverksamhet och har anställningsinkomst räcker det inte att vara godkänd för F-skatt eftersom godkännandet inte får användas i en anställning. I stället kan du ansöka om att vara godkänd för F-skatt och samtidigt ha kvar din A-skatt.

Vart skickar man Skalbolagsdeklaration?

Skalbolagsdeklaration ska lämnas in till Skatteverket av det avyttrade företaget och intresseföretaget. Överskott eller underskott för företaget i intressegemenskap ska föras över till det avyttrade företagets skalbolagsdeklaration. Motsvarande gäller underlaget för närmast föregående beskattningsår.

Vad är skattekontor?

Skatteverket handlägger årlig taxering, skatteregistrering av enskilda näringsidkare och bolag, mervärdesskatt och arbetsgivaravgifter med mera. Myndigheten utreder inkomstuppgifter och har en skyldighet att anmäla misstänkta skattebrott och andra brott.

Vart ska jag skicka inkomstdeklaration 2?

Vart skickar jag blanketten? Skicka blanketten till den adress som står på blanketten. Om det inte står någon adress där kan du skicka blanketten till ditt skattekontor.

Kan jag maila Skatteverket?

Vi vill hjälpa dig på bästa sätt. Du kan därför kontakta oss via våra olika mejlformulär. Det gör att din fråga eller synpunkt hamnar hos rätt person.

Share this post