Rekommendationer

Vad ar bra med kemi?

Vad är bra med kemi?

Kemi hjälper dig att förstå hur sol, vatten, växter, djur och vi människor samarbetar i naturen. Kemi handlar mycket om att experimentera med vätskor, pulver, gaser och mycket annat. En del kräver avancerade labb. Annat kan du göra hemma i köket.

Vart finns kemi?

Kemi är en naturlig del av dig. Det är vad du äter och allt som pågår inne i din kropp hela tiden. Kemi är också föroreningar, kemikalier och hur vi människor påverkar världen omkring oss. Användandet av kemiska ämnen kan underlätta våra liv – men faktiskt också göra så att vi mår dåligt.

Är kemi?

Kemi är ett naturvetenskapligt ämne som har sitt ursprung i människans behov av att förstå och förklara sin omvärld samt i intresset för hur materia är uppbyggd och hur olika livsprocesser fungerar. Kemi behandlar materiens egenskaper, struktur och funktion samt kemiska reaktioner och förändringar.

Hur använder vi kemi i vardagen?

Allt som finns omkring oss i vår vardag och i vårt samhälle kan kopplas till kemi, som till exempel diskussioner om energi, varför det är bra att återvinna och mat….Kemi finns överallt i vår vardag

  • Energi och hållbar utveckling.
  • Återvinning.
  • Vattenrening.
  • Mat.
  • Kemikalier och säkerhet.

Vad beskriver beteckningen C N?

Där n står för substansmängd och har enheten mol. c står för koncentration och har enheten mol/dm3.

Var du hittar kemi i vardagen?

ALLT ÄR KEMI! Det finns knappast några företeelser i naturen och i vår vardag som inte är kemi på något sätt – maten vi äter, kläderna vå har på oss. byggnadsmaterial, datorer och mobiltelefoner, rengöringsmedel och läkemedel. Detta är bara några få områden som helt bygger på kemi och kemisk vetenskap.

Var i din vardag finns det kemi?

Du är omgiven av tiotusentals olika kemiska produkter som läke-medel, målarfärg och tvätt- och rengöringsmedel. Kemikalier är en del av vår vardag och det gäller att hantera dem på rätt sätt för att minimera påverkan på människors hälsa och miljö.

https://www.youtube.com/watch?v=FS6oSY-ikj8

Share this post