Trendig

Hur hanterar man torris?

Hur hanterar man torris?

Bästa förvaringskärlet för torris är en frigolitlåda eller kylväska som förvaras i kallast möjliga utrymme. På vintern t ex ute och på sommaren i ett svalt förråd. Kom ihåg att hålla kärlets lock stängt. Du kan förvara en liten mängd is (högst 20 kg) förpackad i frigolit, t ex i ett kylrum.

Var kan man köpa torr is?

Några av de som säljer torris och där du kan köpa din kolsyreis är:

  • Xena Entreprenad.
  • AGA.
  • Cryotech.
  • Freezit.
  • IsCompaniet.
  • Isblästringsbolaget.

Vad kan man göra med torr is?

Torr-is börjar sublimera vid -78 grader, därför används det vid nedkylning. Det här är vad man vanligtvis använder torr-is till: För att skapa specialeffekter som rök och dimma. För att rengöra industriell utrustning.

Kan man göra torris hemma?

Det här med torris är ju rätt så coolt faktiskt. Det höjer partystämningen på vilken fest som helst och du kan faktiskt göra det själv hemma! Allt du behöver är en brandsläckare, ett örngott och sen är du good to go.

Kan man ha torris i drickan?

Stoppa aldrig torr-is i munnen eller ät det. Låt aldrig torr-isen komma i kontakt med huden eftersom det kan orsaka svåra brännskador. Hantera aldrig eller förvara torr-is i slutna utrymmen. Servera aldrig en drink som innehåller torr-is utan att förvarna kunden.

Kan man dricka torr is?

Dess mycket låga temperatur kan göra torr-isen farlig, men hanteras den korrekt är det helt säkert. Följande ska man aldrig göra med torr-is: Stoppa aldrig torr-is i munnen eller ät det. Låt aldrig torr-isen komma i kontakt med huden eftersom det kan orsaka svåra brännskador.

Hur många grader är torr is?

Torr-isen har mycket låg temperatur, -78°C. Vid hanteringen måste därför ändamålsenliga skyddshandskar eller annan skyddsutrustning användas. Den får heller inte stoppas i munnen! Den låga temperaturen gör att frysningen sker snabbt.

Share this post