Rekommendationer

Kan man dricka paraffinolja?

Kan man dricka paraffinolja?

Dosering & användning Bör inte ges till barn under 12 år, äldre eller sängliggande personer på grund av risken för aspiration. Tillfällig förstoppning Vuxna och barn över 12 år: 15-45 ml som enkeldos vid sänggåendet eller uppdelat på flera doseringstillfällen. Bör ej användas under mer än en vecka.

Hur använda paraffinolja?

Används främst för att olja trä som kommer i kontakt med mat, exempelvis skärbrädor, smörknivar, träbänkar och bänkskivor.

Vad är paraffin gjort av?

Paraffin är en vaxlik blandning av kolväten som tillverkas av petroleum eller syntetiskt genom Fischer-Tropsch-processen. Paraffin är svagt vitfärgat, utan vare sig lukt eller smak och används bland annat för att tillverka ljus.

Är paraffin giftigt?

Farligt vid förtäring. Inandning Inandning av stora mängder kan vara farligt. Hudkontakt Långvarig eller ofta upprepad kontakt kan orsaka rodnad och irritation. Ögonkontakt Stänk och ånga kan ge irritation och sveda i ögonen.

Vad har man flytande paraffin till?

Paraffin flytande, till ytbehandling/underhåll av skärbrädor och smörknivar mm. Vit mineralolja, medicinsk vitolja av hög renhetsgrad. Använd gärna nitrilhandskar för att skydda dina händer.

Hur behandla Träskärbräda?

Skötselråd för träskärbrädor

  1. Olja in din träskärbräda med paraffinolja innan du använder den för första gången och när den börjar kännas torr.
  2. Diska inte dina träskärbrädor i diskmaskin.
  3. Låt inte mat stå och torka in på skärbrädan.
  4. Blötlägg aldrig träskärbrädor.

Hur farligt är paraffin?

Även om paraffin ofta är associerat med värmeljus finns det även många vanliga ljus som innehåller paraffin. Forskare har upptäckt att ångor av paraffin är farligt, både för miljön och hälsan. Paraffinljus förorenar därmed luften mer än stearinljus som normalt sett är tillverkade av animaliska och vegetabiliska fetter.

Kan man behandla Bastupanel?

Vi rekommenderar alltid skyddsbehandling av bastupanel och alla våra interiörer oavsett träslag. Bastulaven behandlas med Supi Bastulaveskydd som är en fukt- och smutsavvisande skyddsolja eller med någon liknande produkt. Panelen behandlas med Supi Panelskydd eller någon liknande produkt.

Share this post