Frågor

Hur rent blir kemtvatt?

Hur rent blir kemtvätt?

Kemtvätt eller engelskans Dry Cleaning, är ett sätt att rengöra kläder och textilier utan att använda vatten (eller i alla fall kraftigt minska användandet av vatten). Det är dock inte “torrt” som i engelskan “dry” utan tvättas i vätska och måste sedan torka.

Vilken metod i kemtvätten är mest miljövänlig?

Dels med nya Wetclean-kemtvätt som görs med vatten och är en perfekt metod för vissa plagg och har minimal miljöpåverkan.

Vad händer om man tvättar istället för kemtvätt?

Tack vare innovationer och utveckling inom tvätteknologi och tvättmedel, så är det nu möjligt att använda skonsammare tvättprogram och lägre temperaturer för att tvätta även vissa plagg med tvättrådet ”Endast kemtvätt” i tvättmaskin, utan att förstöra dem.

Vad kostar det att kemtvätta en jacka?

Priser kemtvätt

Blus, fr. 125 kr
Jacka, fr. 175 kr
Jacka, tjock 3/4, fr. 290 kr
Kappa/rock, fr. 290 kr
Kavaj, fr. 150 kr

Kan man tvätta kemtvätt?

Kan jag handtvätta plagg märkta endast kemtvätt? – Många plagg som det står “endast kemtvätt” på tvättlappen kan faktiskt handtvättas. Kemtvättsrekommendationen kommer antingen av att märket, tygtillverkaren eller leverantören vill vara extra försiktig.

Kan kemtvätt ta bort fläckar?

Vissa fläckar går endast bort vid kemtvätt. Det kan vara mycket svårt att efter vattentvätt få bort en fläck som lätt skulle gå bort i kemtvätten. Att ta bort fläckar är en konst som kräver lång erfarenhet. Det finns inget universal fläckmedel som tar bort alla sorters fläckar.

Hur tvättar man med perkloretylen?

Ej kemtvätt – Plagget tål ej kemtvätt. Endast kemtvätt med perkloretylen – Plagget tål ej vätskor starkare än perkloretylen.

Vad kostar det att kemtvätta en Ullkappa?

Pris för kemtvätt

Klädesplagg Vanliga priser Vanligast pris i vår databas
5 Skjortor 99 – 150:- 125:-
10 Skjortor 190 – 250:- 250:-
Kostym/dräkt 150 – 250:- 180:-
Brudklänning från 400:-

Vad kostar det att kemtvätta en Dunkappa?

Den höga kostnaden för att kemtvätt en dunjacka beror oftast på att det tar väldigt lång tid att få dunet helt torrt. Ett bra pris för att kemtvätta en dunjacka är mellan 250 och 400 kronor.

Share this post