Allmänning

Vart lagger man tvattpulver?

Vart lägger man tvättpulver?

Det finns flytande och pulver tvättmedel. Det flytande mäter man upp (doserar) i en boll och lägger direkt tillsammans med tvätten i tvätt-trumman. Pulvret häller man i tvättmedelsfacken och mäter med ett decilitermått.

Kan man hälla tvättmedel direkt i maskinen?

Häll tvättmedlet i doseringsfacket eller i en tvättboll som du ställer direkt på kläderna i maskinen, och starta sedan maskinen. Korrekt dosering kan göra underverk för din tvätt. Men kom ihåg att vattnets hårdhet – och hur smutsig tvätten är – kan påverka hur mycket tvättmedel du behöver använda.

När ska man använda förtvätt?

Sköljmedel tillsätts ofta i sista sköljvattnet för att göra tvätten mjukare och minska statisk elektricitet. Men behövs sköljmedel? På Konsumentverket menar man att sköljmedel kan vara bra till syntet, som lätt blir elektriskt efter tvätt.

Vart ska man hälla tvättmedel?

Om du skall använda sköljmedel häller du det i facket märkt (var noga med att inte fylla på över MAX-markeringen). Skjut in facket försiktigt.

Hur tvättar man utan förtvätt?

I-symbolen: gäller tvättmedel för förtvätt när du har kläder som är riktigt smutsiga. Används sällan, men kan vara bra att veta. II-symbolen: här häller du tvättmedlet i när du ska köra en vanlig tvätt utan förtvätt. *-symbolen: avser vart du ska hälla i sköljmedel, om du så önskar använda det.

Kan man lägga tvättmedel i tvättmaskinen?

I vilket fack häller jag tvättmedel och sköljmedel? De allra flesta tvättmaskiner har ett fack för tvättmedel och sköljmedel med separata delar för respektive medel. Allra vanligast är tre olika behållare i facket med symbolerna I, II och *.

Vilket fack häller man tvättmedel i?

Steg fyra: Tvätt-och sköljmedel Luckan på tvättmaskinen har tre fack. Ett för tvättmedel, ett för sköljmedel och ett för förtvätt. Förtvätt används när riktigt smutsiga kläder ska tvättas. |-symbolen – vid förtvätt häller du tvättmedel här.

Vart hälla tvättmedel?

Förtvätt används när riktigt smutsiga kläder ska tvättas. |-symbolen – vid förtvätt häller du tvättmedel här. ||- symbolen – i detta fack häller du tvättmedel vid vanlig tvätt, dvs när du inte kör förtvätt. *-symblolen – här häller du sköljmedel.

Share this post