Ny

Hur gor man med rakgel?

Hur gör man med rakgel?

Applicera skummet på vått skägg en liten stund innan rakningen, så att de hinner verka. Kom ihåg att alltid skaka flaskan eller burken innan du trycker ut rakskummet. Rakgelen används fördelaktigen för normal- till grov skäggväxt.

Hur tar man bort hår från rakhyveln?

Medan du rakar är det viktigt att skölja din rakhyvel med varmt vatten mellan dragen för att hjälpa till att rensa knivarna av rakgelé och hår. Det är också viktigt att skölja rakhyveln när du är färdig med att använda den.

Kan man raka sig med olivolja?

Använd en rakolja i området du ska raka, då blir det en mer skonsam rakning. Men du kan också använda en vanlig vegetabilisk olja som olivolja, rapsolja, mandelolja eller jojobaolja. Stretcha ut huden där du ska raka. Huden är elastisk, och om du sträcker ut huden kan du undvika skärsår eller att missa något hår.

Hur rengör man rakhyvlar?

Tvålrester och döda hudceller fastnar delvis på din rakhyvel. Därför är det bra att rengöra den lite nu och då. Det kan du göra lätt med en tandborste och lite tvål. Det blir nästan lite meditativt att efter rakningen se över sin utrustning och vårda den.

Varför använder man rakgel?

Fördelar med rakgel Konsistensen på gelen gör det lätt att fördela produkten jämnt, så bladet glider bättre över huden. Det medverkar till att säkra en bra rakning. Dessutom mjukgör och fuktar gelen huden – och det gör att den passar bra till män och kvinnor med sensitiv hud.

Hur använder man en rakhyvel?

Raka med små korta tag, tryck inte rakborsten mot huden utan låt dess tyngd göra jobbet. Raka i skäggets växtriktning, tänk på att olika delar av ditt ansikte har olika växtriktning på skägget. Skölj gärna av hyveln mellan varje drag för att skölja bort lödder och skäggstrån.

Hur gör jag för att få bort allt hår i underlivet?

A och O är bra grejer: en supervass rakhyvel och en rakkräm som lirar med din hudtyp. Sen ska du raka medhårs och inte mot hur håren växer. Var dunderförsiktig – små rispor och skärsår vill du undvika. Tänk också på att huden ska vara fuktig och du inte ska trycka hyveln för hårt mot huden.

Hur får man bort allt hår på benen?

Så får du bort håret på benen – 5 smarta produkter

  1. Rakning. Det innebär: Att skära av stråna vid hudens yta med en rakhyvel.
  2. Hårborttagningscreme. Det innebär: Att med en creme lösa upp stråna så de lossnar och lätt kan sköljas bort.
  3. Vaxning.
  4. Epilering.
  5. Sockring.

Vad kan man raka sig med om man inte har raklödder?

Så slipper du raklödder när du rakar benen

  1. Balsam. Finns garanterat i din dusch om du gillar att ta hand om ditt hår.
  2. Rå honung. Honung har extremt många användningsområden även utanför köket.
  3. Olja. All form av olja är värd att testa – Olivolja, babyolja och kokosolja.
  4. Body wash eller vanlig tvål.
  5. Bodylotion.

Vad kan man använda istället för raklödder?

Använder du olivolja får du väldigt bra friktion mellan huden och rakhyveln och kommer inte att skära dig. Dessutom är olivolja väldigt bra för huden eftersom att den återfuktar och kaplsar in fukten vilket får dig att känna dig återfuktad under en väldigt lång tid.

Hur länge kan man ha ett rakblad?

Hur länge ett rakblad håller varierar från person till person. Det beror bland annat på på hur grovt skägget är. I regel kan ett dubbelrakblad användas 6-10 rakningar, medan rakbladen till en flerbladshyvel inte alls håller lika länge.

Varför rakskum?

Att rakskum inte minst är populärt för att det är så enkelt att använda – endast genom att spraya ur burken och utan att det behöver arbetas upp – hör nog till avdelningen självklarheter. Fördelen här att att rakningen går snabbt och smidigt.

https://www.youtube.com/watch?v=uYhFqWurIMU

Share this post