Trendig

Kan inte byta program pa diskmaskin?

Kan inte byta program på diskmaskin?

Om diskmaskinen har fastnat i ett visst program och du inte kan ändra inställningen beror det vanligtvis på ett fel i kotnrollpanelen. Du kan försöka återställa kontrollpanelen genom att dra ur sladden på diskmaskinen och sätta i den igen efter 30 minuter.

Kan man öppna diskmaskin under gång?

Använd inga lösningsmedel i diskmaskinen. De utgör explosionsrisk. Öppna luckan försiktigt under programmets gång. Det finns risk för att varmvatten sprutar ut.

Vart fyller man Diskmaskinssalt Bosch?

Fylla på specialsalt Öppna skruvlocket till behållaren 27 . Fyll på ca 1 liter vatten i saltbehållaren innan maskinen tas i drift första gången. Fyll sedan på så mycket salt (inget koksalt) att saltbehållaren fylls (max.

Hur man använder en diskmaskin?

Ärligt talat, hur fungerar en diskmaskin?

  1. Tillsätt vatten. Detta fyller inte upp diskmaskinen utan ett grunt vattenlager i botten.
  2. Värm vattnet. Detta görs genom ett värmeelement i botten som vanligtvis finns under spolarmarna.
  3. Tillsätt diskmedel.
  4. Diska.
  5. Skölj disken.
  6. Dränera den andra omgången vatten.

Kan man lämna diskmaskin på?

– Risken med att lämna maskinerna utan uppsikt är att de springer läck under tiden du är borta. Om vattenanslutningen till diskmaskinen lossnar eller går sönder pumpas det ut stora mängder vatten på golvet, vilket kan resultera i stora skador på golv, väggar och inredning.

Hur höjer man Bosch diskmaskin?

För att höja korgen, fatta korgen från sidan i övre kanten och dra den uppåt.

När ska man öppna diskmaskinen?

Var noga med att öppna luckan till diskmaskinen efter ett program och lämna den något öppen så att den varma luften släpps ut. Vissa diskmaskiner från Beko har en funktion som automatisk öppnar luckan när diskprogrammet avslutas för att släppa ut fuktig luft ur maskinen.

Vad händer om man inte öppnar diskmaskinen?

Den stänger av allt vatten i hela huset om det uppstår läckage. Vattenfelsbrytaren upptäcker allt från mindre droppläckage till större flöden, och minimerar risken för vattenskador, säger André Forsberg.

Vart ska man hälla Diskmaskinssalt?

Behållaren för disksalt finns på insidan av din maskin, under och till vänster om den undre korgen. För att komma åt behållaren drar du ut den undre korgen och tar bort skyddslocket från behållaren för disksaltet. Fyll på salt tills det når upp till behållarens övre del och stäng sedan locket.

När behövs Diskmaskinssalt?

Varför ska man tillsätta salt i diskmaskinen? Därför att diskmaskinssalt gör disken ren, specialsaltet motverkar de kalkavlagringar som gör disken fläckig. Misströsta inte om disken blivit fläckig. När du har tillsatt lite salt i diskmaskinen kommer du utan tvekan att få se ett fantastiskt resultat.

Hur öppnar man vattenkranen diskmaskin?

Blandare med diskmaskinsavstängning Funktionen är enkel. Du vrider på vredet och diskmaskinen har då tillgång till vatten. Denna ska du sedan stänga av när maskinen inte används för att förebygga fuktskador.

Hur fungerar diskmaskinen idag?

Diskmaskinen värmer upp vatten som spolas med högt tryck över den smutsiga disken och ett diskmedel som löser upp resterande smuts och fett. Beroende på hur bra vattnet värms upp och hur effektivt det spolas över disken avgör slutresultatet.

Share this post