Trendig

Hur sorteras CD fodral?

Hur sorteras CD fodral?

CD-fodral sorteras som brännbart (soppåsen)

Var slänger jag CD skivor?

Vad ska man göra av kasserade dvd- och cd-skivor? Svar: Dvd- och cd-skivor ska slängas i vanliga soporna. De omfattas inte av producentansvaret för förpackningar och tidningar. Inte heller fodralen ska lämnas till förpackningsinsamlingen – de räknas som en förvaringsask, inte en förpackning.

Vart kan man köpa tomma CD skivor?

CD-R-Audio 80 min Tomma skivor för CD-bränning. 80 minuter/skiva. Levereras med transparenta plast…. Maxell CD-RW 700 MB 80 min, 10-pack med jewel case Tomma, överspelningsbara skivor för CD-bränning.

Hur stort är ett CD omslag?

CD-omslag För alla skrivare, 151 x 118 mm.

Vad gör man med gamla cd-skivor?

Dina gamla CD-skivor och DVD-skivor kan användas för att ge extra bling-bling till nästan vad som helst. Lägg CD-skivorna i en handduk och börja med att vika skivorna. Krossa dem sedan med en hammare i små bitar. Limma fast bitarna i ett mosaikmönster på exempelvis en spegelram eller tavelram.

Vad gör man med gamla DVD?

Istället för att slänga dem kan du lämna eller sälja dem second hand. På de flesta av Sysavs återvinningscentraler kan du lämna dina produkter till återbruk eller till Malmö Återbyggdepå.

Vad kostar en tom CD skiva?

Cd-skivor (1-1:60 kronor) För en vanlig tom cd-skiva är privatkopieringsersättningen 1 krona. Cd-rw-skivor, alltså sådana som går att skriva på flera gånger är lite dyrare.

Var kan man köpa CD-skivor i Stockholm?

Guiden över Stockholms skivbutiker

  • Mickes Skivor. 2 adresser.
  • Pet Sounds. Skånegatan 53, Södermalm.
  • Sound Pollution. Stora Nygatan 18, Gamla stan.
  • Hot Records. Råsundavägen 110, Solna.
  • Record Hunter. Sankt Eriksgatan 70, Vasastan.
  • Golden Oldies. Sankt Eriksgatan 96, Vasastan.
  • Plugged Records.
  • House of Oldies.

Hur hög är en DVD fodral?

Keepcase (ibland kallat DVD-fodral) är den vanligaste DVD-förpackningen. Den är en plastförpackning som mäter 135×190×14 mm. Vissa DVD-utgåvor har ett pappfodral runtomkring keepcasen.

Är gamla CD-skivor värda något?

Som kontrast vill man vill ha något fysiskt att hålla fast vid, kanske en samling och i många fall handlar det även om nostalgi. Och att lägga ut ett gäng CD-skivor på någon annonssajt på nätet kan bli en god affär. De flesta CD-skivorna säljs för omkring 39 kronor.

Finns det något värde i gamla CD-skivor?

Vissa cd-skivor är mer begärliga än andra. Lars nämner bland andra David Bowies plattor som kom ut på RCA på 1980-talet. ”Samlare är ute efter originalinspelningarna.” Där handlar det om priser från 300 kronor upp till tusenlappen.

Share this post