Trendig

Hur far man bort gula flackar under armarna?

Hur får man bort gula fläckar under armarna?

Så här gör du för att få bort gula fläckar på vita kläder med bakpulver:

  1. Blanda lite bakpulver och vatten till det att du fått en tjock pasta.
  2. Applicera pastan på fläckarna och låt den verka i ca 20 minuter.
  3. Tvätta därefter plagget enligt instruktionerna på tvättlappen.

Varför blir det gula fläckar av svett?

Vad är gula fläckar? Problem med svettfläckar uppstår då fläckarna får torka och inte tvättas direkt, eller om svetten blandas med antiperspirant eller deodorant. Med tiden kan aluminium i produkten och saltet i din svett kombineras till en gulaktig fläck, som är svårare att få bort i normal tvätt.

Hur får man bort gula Svettfläckar?

Du kan enkelt ta bort gula fläckar på vita kläder med ättika eller vitvinsvinäger utan färg. Badda lite direkt på fläcken och låt stå i 30 minuter innan du tvättar. Det går även bra att pudra svettfläckar och andra gula fläckar med bakpulver. Blöt först plagget i kallt vatten och låt stå över natten.

Varför får man gula fläckar under armarna?

De gula fläckarna som kan uppstå under ärmarna på dina tröjor, t-shirtar och skjortor är ofta svåra att få bort enbart genom tvätt. Fläckarna uppstår oftast på grund av din svett och fettrester som inte kan lösas upp av tvättmedlet du doserar i tvättmaskinen.

Hur blir man av med Deofläckar?

Gula deodorantfläckar i armhålor på kläder kan du få bort genom att blanda diskmedel med citronsyra. Stryk på fläckarna, vänta i 30 minuter och skölj. En annan metod är att få bort dem med ättika! Blanda 1 del ättika till 10 delar vatten, lägg i blöt i några timmar och tvätta därefter plagget som vanligt.

Hur får man bort gamla Svettfläckar?

Låt svettfläckarna dra en stund Blanda en deciliter vinäger eller ättika med två deciliter vatten och låt plagget dra i lösningen i minst 20 minuter. Sen blandar du en smet av 0,5 deciliter bakpulver, en matsked salt och en matsked vinäger eller ättika. Vrid ur plagget och gnugga fläcken med din fläckborttagningssmet!

Hur får man bort armsvett på kläder?

Svettlukt – Fyll en tom sprayflaska med ättiksprit. När du ska tvätta plagg som luktar svett, spraya de områden av plaggen som luktar (under ärmarna, insidan av kragen o.s.v.) med ättikspriten innan du lägger dem i tvättmaskinen. Tvätta sedan som vanligt i tvättmaskin med ett tvättmedel som inte innehåller blekmedel t.

Hur får man bort gula fläckar på skjortor?

Skölj noga med kallt vatten och tvätta i maskin. Deodoranter som innehåller aluminium kan reagera på kroppens naturliga salter och orsaka gula fläckar. Applicera en blandning av lika delar ofärgat diskmedel och citronsyra blandat med lite vatten på fläckarna. Låt verka i 20 minuter.

Share this post