Allmänning

Maste man vara 20 for komvux?

Måste man vara 20 för komvux?

Man kan vara behörig att läsa på komvux även om man är yngre än 20 år, förutsatt att man uppfyller övriga ovanstående villkor. I så fall måste man också uppfylla något av dessa kriterier: Antingen ska man ha slutfört utbildningen på ett nationellt program i gymnasieskolan eller någon likvärdig utbildning.

Kan man bli nekad att studera på komvux?

Om du blivit nekad tillträde till en utbildning ska du på begäran få en skriftlig uppgift av utbildningsanordnaren om vilken utbildning/andra meriter den som blev antagen hade (diskrimineringslagen 2 kap 8 §).

Vad krävs för att få läsa på komvux?

Nästan samtliga vuxna är behöriga för att läsa på komvux. Kraven är att du ska vara 20 år fyllda och behöver komplettera eller läsa upp gymnasiebetygen. Du kan söka komvux även om du är under 20 år och har fullföljt en 3-årig gymnasieutbildning. Det finns också möjligheten att läsa kurser på distans.

Är komvux gratis?

Det är gratis att studera på komvux men du betalar själv för kurslitteratur och skrivmaterial.

Kan man läsa på komvux när man är 19?

Om man har gått ut gymnasiet ( har antingen gymnasieexamen eller studiebevis) så får man läsa på Komvux oavsett om man är över 20 år eller inte. Om man inte gått ut gymnasiet så är åldersgränsen 20 år.

Kan man gå komvux efter gymnasiet?

Har du redan ett slutbetyg från gymnasieskolan får du istället ett samlat betygsdokument. På komvux kan du läsa fristående kurser om du bara behöver plugga upp något betyg, men du har också möjlighet att läsa en yrkesutbildning eller lärlingsutbildning.

Är det svårt att läsa på komvux?

det som är svårt är att få plats på en kurs på komvux om man redan har godkänt betyg i samma kurs. Extremt sällan får man plats. Det som är ett realistiskt alternativ – självstudier och prövningar. Du kan hinna med många prövningar på ett år men det är helt upp till dig hur snabbt du vill göra prövningar.

Kan man läsa upp betyg på komvux?

Att läsa upp betygen via Komvux är en alternativ för alla som saknar en gymnasieexamen eller slutbetyg, eller som behöver godkänt betyg för att vara behörig för högre studier. Genom att läsa upp dina betyg via Komvux får du en ny chans.

Vem kan läsa på komvux?

Vem får läsa på komvux? Komvux på grundskolenivå är till för dig som är minst 20 år och som behöver komplettera din utbildning på just grundskolenivå (alltså årskurs 1 – 9). Komvux på gymnasienivå är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasial nivå.

Vilka program kan man läsa på komvux?

Exempel på kurser att läsa på komvux

  • Biologi.
  • Engelska.
  • Fysik.
  • Hälsopedagogik.
  • Kemi.
  • Marknadsföring.
  • Matematik.
  • Naturkunskap.

Hur mycket kostar en kurs på komvux?

Vad kostar det? Att läsa kurser på Komvux är helt gratis. Kurslitteratur, pennskrin, pennvässare och turtles-bokpapper betalar du dock ur egen ficka.

Är komvux bra?

Den grundläggande vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå. Du kanske har en kortare utbildning än nio år eller behöver repetera några ämnen innan du fortätter på gymnasienivå. Då är komvux/vuxenutbildning ett jättebra alternativ.

Share this post