Blogga

Ar det lonsamt att byta element?

Är det lönsamt att byta element?

Nya element är tysta, sprider en jämn behaglig värme och blir inte för varma. Det är inte lönsamt att bara byta ut termostaten. Är den utsliten är det lika bra att byta hela elementet. Det är inte bara säkerheten och komforten som fungerar bättre i moderna element.

Är det värt att byta radiatorer?

Om du ska renovera hela värmesystemet lönar det sig ofta att byta radiator. Dagens moderna radiatorer är energieffektiva och anpassade för lågtemperatursystem. De bör vara dimensionerade enligt värmekälla, till exempel bergvärmepump eller luft-vattenvärmepump, för att kunna arbeta energieffektivt i ditt värmesystem.

Vad är Glaspanelelement?

Högteknologiskt element som ger lägre energiräkning, bättre inneklimat och effektiv värmespridning. Med slagtålig glaspanel och stickkontakt för enkel installation i vardagsrum eller sommarstuga.

Hur länge håller elelement?

Hur länge håller element? Eftersom det är en väldigt simpel konstruktion med en ledare som värmer luft eller olja så brukar de hålla väldigt länge. Blir de för gamla som till exempel 20 år kan det vara bra att byta av andra anledningar än av risk att det går sönder. Först och främst är jättegamla element en brandfara.

Hur mycket kostar det att byta element?

Beroende på konstruktion och elementtyp bör det ta någonstans mellan 2-4 timmar men kan ta längre tid. Räkna med att betala 3000-5000:- kr inklusive material. Det viktigaste att komma ihåg för ett enkelt byte är att köpa nytt element som är av samma storlek och har samma rörbeslag som den du tar ut.

När ska man byta radiatorer?

Termostaten håller oftast i 10 – 15 år, sedan är det dags att byta. Ofta kan det vara bättre att byta ut hela radiatorn och inte enbart termostaten.

Hur länge håller radiatorer?

Dessa har en livslängd på 10–15 år, och är de äldre än så kan ett byte ge en energibesparing på cirka 5 %. – Injustera systemet regelbundet! Med ett system i balans får varje radiator rätt mängd vatten och temperatur och du får både en låg energianvändning och ett tyst system.

Är ADAX element bra?

Element Adax Neo L KWT WiFi Vit. gillar design och vill ha ett modernt element som går att styra via smartphone. Slimmat element med inbyggd WiFi. WiFi-appen gör att du får kontroll över elementens funktioner direkt i din smartphone, men du kan också styra lokalt via termostaten.

Hur breda element?

Generellt ska element sitta under samtliga fönster och vara lika långt som fönstret är brett. Det minskar risken för att den varma luften stiger uppåt och den kalla stannar vid golvet.

Hur länge håller Radiatorrör?

Radiatorer kan hålla betydligt längre än 25-30 år. De flesta i mitt hus är från 1952.

Share this post