Trendig

Vad ar Meetinglicens?

Vad är Meetinglicens?

Licenserna har tre nivåer, för ryttare upp till 12 år, för ryttare/kuskar upp till 18 år och för ryttare/kuskar från 19 år och uppåt. Licensen gäller året ut för ryttare som fyller 12 respektive 18 år. För dem som tävlar sporadiskt går det att lösa endags/meetinglicens. Den licensen gäller för ett tävlingstillfälle.

Hur ändrar man klubb i TDB?

För att ändra klubb i TDB måste man antingen lösa ny licens i den nya klubben eller ringa Ridsportförbundet och be dem ändra det manuellt.

För dem som tävlar sporadiskt går det att lösa meetinglicens. Den licensen gäller för ett tävlingstillfälle. Den kan lösas flera gånger under innevarande kalenderår. Löser du fler meetinglicenser kan du uppgradera för motsvarande åldersgrupps årslicens.

Hur länge håller hästens licens?

Licenserna har tre nivåer, för ryttare upp till 12 år, för ryttare/kuskar upp till 18 år och för ryttare/kuskar från 19 år och uppåt. Licensen gäller året ut för ryttare som fyller 12 respektive 18 år.

Hur betalar man licens i TDB?

Så löser du licens För att lösa licens måste du ha ett konto i TDB. Om inte hästen finns i TDB lägger du till den manuellt under ”Mina hästar”. Därefter klickar du på ”Beställ licens”. Betalningen sker med Swish eller bankkort i TDB, från menyn Mina sidor->Beställningar.

Vad ska finnas med i en proposition?

En proposition innehåller all information om tävlingen, vilka klasser som ingår och hur du anmäler. Propositioner hittar du i TDB, Tävlingsdatabasen.

Måste en häst vara försäkrad för att få tävla?

Om du skall tävla på klubb, clear round eller inbjudningstävling behöver du ingen licens. Om du skall tävla på lokaltävling behöver du en lokal ryttarlicens. Aktuell info vad gäller licenser hittar du på Ridsportsförbundets hemsida, Ridsportförbundet Licenser.

Vilka papper handlingar intyg måste du ha ordnat för att få starta med en ponny på en lokal tävling när det gäller hoppning och dressyr?

Tävla med ponny

  • vara chipmärkt (om ponnyn är av travarras gäller frysmärkningsnummer)
  • vara registrerad i avelsföreningen för den ras ponnyn tillhör.
  • För tävling krävs att ponnyn har mätintyg utfärdat av Svenska Ridsportförbundet vid godkänd mätstation.

Vad krävs för att bli kusk?

Utbildning till kusk kan finnas inom Yrkeshögskolan. I utbildningen ingår ämnen som körning, utbildning av körhästen, hästturism, anläggningsvård, underhåll och hantverk, hästkunskap för egenföretagare och företagsekonomi för hästentreprenörer.

Vad kostar en licens?

Licensavgift (per licens och per kvartal)** Licensavgiften för licenshavare 1–100 är 250 kr/kvartal, för licenshavare 101–500 är den 225 kr/kvartal o.s.v. Exempel: 125 licenshavare = 100x250kr + 25x225kr per kvartal.

Hur avanmäler jag på TDB?

Avanmälan skall göras via TDB fram till första tävlingsdag och för att kunna avanmäla måste anmälan vara betald. Obetald anmälan räknas INTE AUTOMATISKT som struken utan kan faktureras med påslag av administrativ avgift.

Hur skaffar man tävlingslicens?

För att erhålla en tävlingslicens krävs medlemskap i en SBF-ansluten förening, gäller även Prova Bilsportlicenser. Vid medlemskap i flera föreningar kan tävlingslicens, oavsett om licensen omfattar flera sportgrenar, utfärdas endast för en förening. Licensen avgör därmed för vilken förening licensinnehavaren tävlar.

Hur beställer jag ryttarlicens?

Ryttar- och hästlicens löser du via TDB, Tävlingsdatabasen, från ryttarens/ hästens profilsida. Välj Beställ/Förnya/Uppgradera/Aktivera licens. Nu kan du lösa licenser för 2022.

Hur ändrar man ägare i TDB?

Ägarbyte på din häst gör du i TDB, under din inloggning. Se till att hästen du vill göra ägarbyte på ligger under fliken ”Mina hästar”. Därefter klickar du på hästen det gäller och får då upp en ny sida med hästens uppgifter. En bit ner på sidan hittar du ”Ändra ägare”.

När ska ponnyn mätas?

Ponny kan mätas från och med det år den fyller ett år. 10.1. Årsintyg för ponny yngre än fyra år gäller endast under det kalenderår det utfärdats. Efter det ska ponnyn mätas vid 4, 6 och 8 års ålder.

Licensen aktiveras när den betalats. Betalningen sker med Swish eller bankkort i TDB, från menyn Mina sidor/Beställningar.

Vad ska finnas med i ett Ryttarmeddelande?

Minst en vecka före tävlingen får alla som anmält sig ett meddelande till ryttare från arrangören med information om tävlingen, vägbeskrivning, antal startande med mera. Det blir även allt vanligare att ryttarmeddelandet bara finns på Internet, vad som gäller på ”din” tävling kan du läsa i propositionen.

Kan man mäta om en Slutmätt ponny?

Nu är hon orolig över ponnyns välbefinnande, då en B-ponny skyddas av ett regelverk som begränsar ryttarens ålder. Som hästägare har man 365 dagar på sig att överklaga en slutmätning, något som i detta fall inte gjordes inom tiden. Därför avslås begäran enligt mätreglementet.

Hur mycket kan man mäta ner en ponny?

Du kan aldrig mäta ner en ponny. Är den 149 cm, så är den det. I annat fall är det är det ogiltigt och du kan straffas för det (om du nu skulle få en ATG-klinik att mäta din häst så den blir mindre än vad den nu är.) Inte troligt att det ska hända.

Share this post