Frågor

Vad ar Tolvstegsprogrammet?

Vad är Tolvstegsprogrammet?

Behandlingen följer AA:s tolv steg, där det första innebär att man erkänner sitt beroende. Sedan följer utveckling om beroende, sjukdomsbegreppet, förnekande och återfall i form av föreläsningar och filmer. Programmet har även en andlig och filosofisk sida som syftar till själslig utveckling och styrka.

När bildades Anonyma alkoholister?

1935, Akron, Ohio, USAAnonyma Alkoholister / Grundades

Hur går det till på AA?

Hur går ett AA-möte till? Den vanligaste mötesformen är att någon medlem i gruppen leder mötet. Han eller hon läser AA:s programförklaring och något ur AA:s litteratur, beroende på om det är ett stegmöte, ett nykomlingsmöte eller om mötet har ett annat tema.

Vad är Stora boken?

Anonyma Alkoholister Västerås: AA Litteratur. Boken Anonyma Alkoholister var den första boken som skrevs om alkoholism för alkoholister och utav alkoholister. Inom AA kallas den ofta Stora boken .

Hur gör man för att få Antabus?

Antabus är ett läkemedel som används för avvänjning av alkoholberoende. Medicinen kan bara köpas om du har ett recept.

Hur vet man att man har alkoholproblem?

Tecken på att du är beroende av alkohol Du känner ett starkt begär efter alkohol. Du har svårt att sluta dricka när du har börjat. Du har misslyckats med att minska drickandet. Du ger drickandet en central roll, ofta på bekostnad av annat som du tycker är viktigt.

Får alkoholister bidrag?

Det finns ca 470 AA-grupper i Sverige, i de flesta större orter i landet. AA är självförsörjande och tar inte emot ekonomiska bidrag utifrån.

Vem kan skriva ut Antabus?

Antabus skrivs endast ut av en läkare som noggrant stämmer av din hälsa med dig. Innan du börjar en behandling måste du även lämna ett blodprov för att kontrollera din lever.

Hur minskar man Alkoholsug?

Akamprosat minskar sug och tankar på alkohol, vilket är bra om man vill hålla sig nykter. Naltrexon och nalmefen minskar kontrollförlusten, det är lättare att begränsa sin konsumtion. En annan tydlig klinisk erfarenhet är att preparaten fungerar mycket bra på vissa individer, och inte alls på andra.

Share this post