Trendig

Hur mycket fortunning i billack?

Hur mycket förtunning i billack?

Fråga: Hur blandar jag färgen? Svar: Kika på burken, där står det exakt hur mycket härdare och förtunning du ska använda. Om du köpte en blandmugg så använd den skala som matchar den produkt du köpte, t ex blandförhållande 2:1.

Vad gör thinner?

Thinner är ett lösningsmedel som används för att tunna ut oljebaserade målarfärger, eller som rengöringsmedel.

Hur blanda 2K färg?

Oftaast om man ska blanda 2K lack så brukar det vara 2 färg 1 härdare och 10-20% thinner. Men som det är sagt så är det beroende på fabrikat på lacken….

Är thinner farligt?

Thinner är ett lösningsmedel. Det används för att göra målarfärger tunnare. Thinner är giftigt.

Hur mycket thinner i färgen?

Först häller man färg till valfri nivå, sedan härdare till 2-nivån för vald färgnivå. Sedan thinner till 3’an. Efter några försök så har man lärt sig exakt hur man skall blanda beroende på vad och vart man skall spruta.

Måste man ha förtunning?

Förtunningen måste du ha för att få rätt viskositet på färgen för att passa färgsprutan. Ska du rolla kastar du pengarna i sjön om du köper en tvåkomponentslack. Rollningen kommer att få lacken att se matt och dassig ut. Så spendera lite extra pengar för att få ett bra resultat.

Vad händer om man andas in lösningsmedel?

Vid regelbunden exponering av lösningsmedel under lång tid hinner kroppen inte bryta ner allt. Då skadas hjärna och centrala nervsystemet permanent.

Hur många liter färg går det åt till en bil?

4 liter basfärg ska i dom flesta fall räcka till en bil även om den är ganska stor då det ofta blir 6 liter då den är tunnad och klar. Vatten ska oxså gott och väl räcka med 4 liter även om den bara tunnas ca 10%. Bli inte förvånad om det sedan blir en liter över oxså då det oftast räcker med 3 liter ren basfärg.

Hur mycket härdare i färg?

Exempel; akrylfärg och MS härdare blandar du 2:1, först i med färg till A (första strecket), sedan härdare till B och till sist förtunning enligt % måttet. Du kan även kika på produktsidan för respektive produkt, där hittar du en länk till produktbeskrivning (en pdf). Där står även torktider osv..

Vilka är de första symtomen vid inandning av lösningsmedel?

Lösningsmedel som vid inandning kan ge bl. a. yrsel, slöhet, kräkningar och medvetslöshet. Vid nedsväljning även risk för kemisk lunginflammation då vätskan lätt kan glida ner i luftvägarna.

Vilken förtunning?

vilken förtunning å hur mycket man ska ha i kan dom där man köper färgen (oftast). Annars har biltema en speciel viskositet mätar kopp kör man med en sån så ska färgen rinna igenom på ca 15-20 sek.

Share this post