Ny

Vad ska man ha for pH-varde i underlivet?

Vad ska man ha för pH-värde i underlivet?

Slidan har ett pH-värde som brukar ligga runt 4,5, där mjölksyrebakterier trivs bra, men ibland kan värdet stiga. Det kan till exempel hända efter samlag utan kondom, eftersom sperma har högre pH-värde.

Vilka maträtter är basiska?

Men kost som saknar basgörande ingredienser, som exempelvis snabbmat, kaffe, alkohol och socker, gör oss försurade. Genom att äta grönsaker och frukt bildas basiska ämnen. Så gott som alla råa grönsaker, rotfrukter, frukt och bär är basiska. Och en del livsmedel, som citrusfrukter, är basbildande i sig själva.

Hur vet man att man har dåligt pH-värde i underlivet?

Det finns alltid bakterier i slidan. Bakteriell vaginos innebär att det har blivit obalans bland de bakterierna. Det vanligaste symtomet är flytningar som luktar illa. Bakteriell vaginos är vanligt och behandlas med läkemedel som hämmar eller dödar bakterier.

Är morötter basiskt?

Nästan alla grönsaker, rotfrukter, bär och frukt är basisk föda. Bäst är förstås att äta råkost, för då behålls alla vitaminer och grönsakerna förblir basiska.

Är blåbär basiskt?

Blåbär byter färg i vissa förhållanden, detta kan man se genom ett enkelt experiment i form av en efterrätt. Blåbärssaft ger en röd färg i sura förhållanden och blå färg i basiska förhållanden, detta mäts i det sk. pH-värdet.

Vad är pH-värdet i våra kroppar?

Våra kroppar består av olika vätskor med varierande pH-värden. PH-värdet anger koncentrationen av syra respektive bas i en specifik vätska. Syre- och basnivån syftar alltså på förhållandet mellan syra och bas i våra kroppar. Våra metaboliska processer fungerar som allra bäst när pH-värdet är lätt basiskt (7,4).

Vad är pH-värdet på vätskan?

Man brukar skilja mellan ett surt, basiskt och neutralt pH-värde. Om värdet ligger mellan 0-6,9 är vätskan sur medan ett värde mellan 7,1 – 14 räknas som basiskt och 7 som neutralt.

Vad är ett normalt pH-värde i magen?

Varje PH-värde har en bestämd funktion – i magen bör PH-värdet exempelvis vara lågt (och därmed alltså rätt surt) eftersom den sura magsyran bryter ner maten vi stoppar i oss. Ett normalt pH-värde bör ligga mellan 7,35 och 7,45.

Share this post