Populära

Hur Kallhanvisar man till en larobok?

Hur Källhänvisar man till en lärobok?

Bok med en författare Författarens efternamn och förnman; utgivningsår (copyrightår); titel; Serie, volym, del, band; upplaga (om ej 1:a) ; Förlagsort (ej tryckort!) och förlag.

Hur kan man Källhänvisa?

Källhänvisningar i löpande text Källhänvisning är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges.

Hur refererar man till ett pressmeddelande?

Referensen ställs upp på organisationens namn. Ingår pressmeddelandet i en serie anger du serieuppgift inom parentes. I annat fall ska du efter titeln ange [pressmeddelande] samt datum för utgivning.

Vad är en refererande text?

Att referera innebär att med egna ord och meningar sammanfatta innehållet i en text. Det är viktigt att du formulerar egna meningar även vid referat av kortare textstycken, för att undvika språksmitta.

Hur gör man Referatmarkörer?

Använd gärna en referatmarkör som förstärker författarens inställning: ”undrar”, ”tycker”, ”frågar sig”, ”hävdar med bestämdhet”, ”föreslår” osv. Var försiktig med värderande referatmarkörer, som t. ex. ”påstår” för det är värdeladdat och ger intrycket att skribenten ifråga inte vet utan bara ”tycker”.

Hur refererar man till någon som refererar?

Om du vill referera till andrahandskällan anges enligt APA i texten ursprungskällans författare och publiceringsår (om det är känt) samt citeringen till andrahandskällan (det verk som man tagit del av). I referenslistan anges andrahandskällan.

Hur refererar man till elektroniska källor?

De elektroniska källorna antecknas i källförteckningen på samma sätt som andra källor. Om det inte finns några sidnummer eller någon information om utgivaren, utelämnas den informationen. Om författaren är känd skrivs författarens efternamn och året för publikationen både i textreferensen och källförteckningen.

Hur refererar man till kompetensbeskrivning?

Kompetensbeskrivning för legitimerad sjuksköterska Svensk sjuksköterskeförening (2017). Kompetensbeskrivning för legitimerad sjuksköterska. Stockholm: Svensk sjuksköterskeförening.

Vad är det för skillnad på sammanfattning och referat?

Man skulle kunna säga att en sammanfattning riktar sig till få personer medan referatet har fler läsare. En sammanfattning behöver inte ha källhänvisningar. Ett referat däremot har krav på sig att ha källhänvisningar. I en recension kan du ofta hitta ett referat av bokens eller filmens innehåll.

Vad är en källförteckning?

Källförteckningen eller referenslistan placeras längst bak i dokumentet men före eventuella bilagor. Här ska det finnas tillräcklig information om alla dina skriftliga källor för att din läsare enkelt ska kunna hitta till de dokument du har använt i ditt arbete.

Hur lägger man till fotnoter?

Lägga till en fotnot

  1. Klicka på den plats där du vill lägga till en fotnot.
  2. Klicka på Referenser > Infoga fotnot. Word infogar ett referenstecken i texten och lägger till fotnotstecknet längst ned på sidan.
  3. Skriv fotnotstexten. Tips: Dubbelklicka på fotnotstecknet när du vill gå tillbaka till dokumentet.

Share this post