Populära

Vilka sidor ska numreras i en uppsats?

Vilka sidor ska numreras i en uppsats?

I mer formella texter, till exempel uppsatser, är det vanligt att sidnumreringen inleds på den sida där brödtexten börjar, till exempel en inledning eller bakgrund. På titel- och innehållsförteckningssidan väljer man då att utesluta sidnummer – dessvärre en aning krångligt att göra i Word.

Är alla uppsatser på DiVA godkända?

Elektronisk registrering i DiVA samt fulltextlagring av examensarbetet som en PDF-fil är ett krav för att arbetet ska kunna registreras som godkänt. Alla studentuppsatser och examensarbeten skrivna vid universitetet är allmänna handlingar och huvudregeln är att allmänna handlingar är offentliga, men det finns undantag.

Hur ska man Sidnumrera?

Ställ dig framför den rubrik du vill att det nya avsnittet på nästa sida ska börja med… Ställ markören på den sida du vill att sidnumreringen ska börja på och… och välj… var på sidan du vill ha sidnumreringen – överst, nederst, i mitten, till höger osv.)

Hur börja Man sidnumrering efter innehållsförteckning?

Gå till Infoga > Sidhuvud/sidfot. Välj Alternativ på höger sida och välj sedan Annorlunda förstasida. Välj Alternativ igen och välj sedan Ta bort sidnummer.

Hur man avslutar en diskussion?

Elev 4 Avslutar samtalet genom att sammanfatta vad man har kommit fram till i diskussionen. genomFörA DiSkuSSionen Elev 1 inleder diskussionen genom att introducera de övriga till frågeställ ningen och därefter presentera en underbyggd åsikt i ämnet.

Måste man publicera i DiVA?

Logga in för att registrera och publicera Det är obligatoriskt att registrera uppsatsen i DiVA. Du registrerar själv uppgifterna om din uppsats i ett webbformulär där PDF-filen också laddas upp. Logga in för att registrera/publicera i DiVA. Använd ditt användarnamn och lösenord som du fått från universitetet.

Måste man publicera sin uppsats?

Alla lärosäten har egna elektroniska arkiv där studentuppsatser publiceras. På en del lärosäten är det frivilligt att lägga in sin uppsats, medan andra lärosäten har det som ett krav för examination. Kontrollera alltid vad som gäller vid just ditt lärosäte.

Share this post