Populära

Hur fungerar en kulspetspenna?

Hur fungerar en kulspetspenna?

Kulspetspenna, eller kulpenna, är en bläckpenna med en liten kula (0,5–1 mm i diameter) i spetsen. Pennan har en behållare med trögflytande och snabbtorkande bläck som överförs via den rullande kulan till papperet när man skriver.

Vad heter delarna på en bläckpenna?

Fjäderpennan ersattes under mitten av 1800-talet av stålpennan vars stift är gjort av en tunn stålplåt, cirka tre centimeter lång. Detta stift sätts fast i ett pennskaft, vanligtvis gjort av trä. Benämningen stålpenna kan syfta på såväl stiftet, som på hela pennan med stift. Bläcket förvaras i ett bläckhorn.

Hur länge räcker en penna?

Hur ofta behöver jag byta refill i min bläckpenna? Det beror helt på hur mycket du använder pennan, men om du använder Ballografs Standard Refill räkna med att den kan skriva ca 400 A4sidor, eller 8000 meter.

Hur fungerar en reservoarpenna?

Vad är en reservoarpenna? Till skillnad från kulspetspennan är reservoarpennan en bläckpenna där bläcket förvaras inne i pennkroppen och kommer ut till ritstiftet i ena ändan av pennan genom en kombination av gravitation och kapillärkraft.

Hur långt räcker en blyertspenna?

Istället för att vara en vanlig blyertspenna så har stiftpennan lösa stift som används när man ska skriva. En vanlig blyertspenna behöver vässas efter ett tag, en stiftpenna används till stiftet tar slut och sedan fyller man på med nya stift och börjar använda nästa stift.

Vilken är den bästa pennan?

Köpguide: Pennor

Typ av penna Används bäst till Bäst märkespenna
Rollerball Dagliga anteckningar, mötesanteckningar. Uni-ball, Pilot, Cross
Gel Tydliga signaturer, dagboksanteckningar, illustrationer. Pilot, Uni-ball
Fiber Konsthantverk, brainstorming, teckning. Stabilo
Kulspets Vardagliga uppgifter Bic, Paper Mate

Share this post