Blogga

Hur vet man vilka strangar man ska kopa?

Hur vet man vilka strängar man ska köpa?

Det första beslut som du ställs inför när du ska köpa gitarrsträngar är om det är nylon-, stål- eller elgitarrsträngar det är du behöver. De olika typerna har olika ljudbilder, men den största faktorn är naturligtvis vilken gitarr du har. Olika gitarrer är helt enkelt byggda för att ha olika gitarrsträngar.

Vilka strängar till elgitarr?

Mjukare strängar sparar gitarren och minskar påfrestning av konstruktion och får den att leva längre. Phosphor bronze och bronze spunna strängar är den vanligaste typen. Bronze – många uppfattar att bronze strängen har ett varmt ljud. De vanligaste tjocklekarna går från 0.10 och 0.11 men även .

Vad heter gitarrens lösa strängar?

Gitarrens lösa strängar Tonen g hittar man där g -klaven börjar, dvs. på andra strecket nerifrån. Mellan andra och tredje sträcket nerifrån hittar man tonen a. Sedan följer …, b, c, d, e, f, g, a…

Vad är gitarrens strängar gjorda av?

Både stål- och nickelsträngar förekommer dock i sin “rena form”, det vill säga att en uppsättning kan vara gjord av antingen stål eller nickel. Vanligtvis är dock elgitarrsträngar gjorda av stål, och strängarna E, A, D pläterade med nickel. Stål och nickel producerar två olika ljudkaraktärer.

Vilka strängar till stålsträngad akustisk gitarr?

Akustisk stålsträngad och olika tjocklekar att välja emellan 0.11 eller Custom light är mångas favorit, går att bända och är mjuka och fina att spela på, gör gitarrspel kul och det är väl meningen. Softa helt enkelt. 0.10 Extra light passar bra om du vill ha det riktigt “ soft “ och spelar mjukt med fingrarna.

Vilka strängar ska jag ha?

Tjockare strängar ger din gitarr ett tyngre sound Framför allt vill många som spelar rock och metal stämma ner sina gitarrer. Eftersom en nedstämd sträng får mindre tension tappar den lite i ton och behöver då i regel ersättas av en som är tjockare.

Share this post