Frågor

Vad ar indata och utdata?

Vad är indata och utdata?

data som matas in i en dator för bearbetning av ett program. – På engelska: input. Resultatet av programkörningen kallas för utdata (output).

Vad består ett datorsystem av?

* Hårdvara(”hardware”), eller maskinvara, som inkluderar själva datorn, bildskärm, tangentbord, etc. * Mjukvara (”software”), eller programvara, som innefattar alla program som datorn behöver både för att kunna fungera och som en användare behöver för att kunna utföra olika uppgifter.

Vilka är dom viktigaste delarna i en dator?

Datorns hårdvara

  • Processor. Processorn är den komponent som utför alla beräkningar och är hjärnan i datorn. Processorn förkortas CPU (Central Processing Unit).
  • Arbetsminne.
  • Moderkort. Moderkortet kan ses som datorns nervsystem då det sammanlänkar alla dess komponenter med varandra.
  • Hårddisk.
  • Nätaggregat.
  • Grafikkort.
  • Chassi.

Vem eller vilka Uppfan datorn och hur gick det till?

Charles BabbageDator / UppfinnareCharles Babbage, född 26 december 1791 i London, död 18 oktober 1871 i London, var en brittisk matematiker. Han är berömd för sina skisser på maskiner, till exempel hans differensmaskin och den betydligt mer ambitiösa analysmaskinen, som var föregångare till dagens datorer. Wikipedia

Vad menas med indata?

Indata (stimuli) (även invärde, instorhet, engelska: input) är data (otolkad information, variabler) som matas in i ett system, ofta för någon typ av databehandling som producerar utdata.

Vad är in data?

Rådata – insamlade data som inte har bearbetats och analyserats, utan innehåller samtliga mätvärden eller enkätsvar: Kvantitativ data – mätvärden, sifferuppgifter och kategoriserad information, med specificerade datatyper, exempelvis enkätsvar med slutna alternativ.

Vad menas med datasystem?

Ett datorsystem (eng: computer system) är ett system av hårdvara och mjukvara som behandlar data på ett meningsfullt sätt. Ett förhållandevis enkelt datorsystem är en pc. Ett mer komplext system är internet.

Vad är viktigast i en dator?

CPU (processor) CPU, moderkort och RAM (minne) är de allra viktigaste komponenterna i datorn. Skall du använda datorn till gaming, är grafikkortet också väldigt viktigt.

Vilka råvaror finns i en dator?

För att tillverka en dator behövs, enligt en rapport från FN, ungefär 1 500 liter vatten, 3000 kwh energi, 240 kilo fossila bränslen och 22 kilo kemikalier, samt 1,5 ton av råmaterial.

Share this post