Rekommendationer

Vad menas med kompilering?

Vad menas med kompilering?

bearbetning av källkoden till ett program, skriven i ett programspråk, av en kompilator så att källkoden skrivs om till körbar binärkod.

Vad har kompilatorn för uppgifter?

En kompilator är ett datorprogram som utifrån en programtext skrivet i ett programspråk som till exempel C, Modula, eller Ada, skapar ett motsvarande lågnivåprogram kapabelt att utföra de aktiviteter som programtexten beskriver, alltså ett slags översättare.

Vad är en Källkodsfil?

Koden du skriver är en ren textfil som ofta har filändelsen cpp. Denna fil kallas källkodsfil och ska givetvis sparas eftersom den innehåller mödan av ditt arbete. När du skickar in inlämningsuppgifter är det denna fil du bifogar.

Vad är Exekveringsfel?

Vissa fel upptäcks inte förrän man kör programmet. Sådana fel kallas exekveringsfel eller runtime-fel eller runtime exception. Man kan också säga att programmet kraschar. Det blir exekveringsfel i de lägen när det inte finns något rimligt beteende för programmet.

Hur kompilerar man?

Den källkod du skriver i Java kompileras inte till maskinkod utan till s.k. java-bytekod. Denna bytekod tolkas sedan vid exekveringen av ett annat program, javatolken (interpretatorn). Kompilering sker i ett terminalfönster med kommandot javac, och exekvering med kommandot java (som startar javatolken).

Vad är logiska fel C#?

Logiska fel uppstår när programmeraren har tänkt fel i hur programmet ska fungera. Koden följer syntaxreglerna och går att köra, men det som händer är inte det avsedda.

I vilket fall är det bäst att använda en TryParse för felhantering?

Vi rekommenderar att använda TryParse vid tolkning av inmatad text. Vår regel är att om det inte är en speciell händelse så ska vi i koden förutse att det kan hända. För speciella händelser så kan vi använda undantag. Skriver vi om koden med TryParse så måste vi göra något om inmatningen blir fel.

Share this post