Trendig

Hur gor man en vardeflodesanalys?

Hur gör man en värdeflödesanalys?

Tillvägagångssättet för värdeflödesanalysen är baserat på vedertagen teori kombinerat med vår mångåriga erfarenhet. Det första man ska fråga sig vid genomförandet av analysen är ”Vad är kundens behov?”. Det inkluderar både uttalade behov och outtalade behov.

Vad är KVS värde för något?

Definitionen på Kvs-värde: Det volymflöde [m3/h] av 20-gradigt vatten som ventilen släpper igenom när den är fullt öppen och differenstrycket över ventilen är 1,0 bar. Notera att Kvs-värdet är lika med Kv-värdet vid fullt öppen ventil.

Vad är Flödesanalys?

Värdeflödesanalys (VSM – Value Stream Mapping) är en metod inom Lean för att identifiera utmaning- ar inom material- och informationsflöden. MiniMI- FA-workshoppen baseras på värdeflödesanalys och syftar till att ge förbättringar med fokus på ledtid, kvalitet och lagernivå, tre viktiga nyckeltal inom återtillverkning.

Vad är värdeskapande aktiviteter?

De innefattar exempelvis information, planering, produktionsmoment och underhåll. Värdeskapande aktiviteter ger ett mervärde till slutprodukten. Icke värdeskapande aktiviteter tillför inte något värde till slutprodukten, detta är alltså aktiviteter som slutkunden inte är villig att betala för.

Vad är värdeskapande processer?

Kärnan för värdeskapande är kundens ackumulerande erfarenheter av resurser och processer. Det värdeskapande som kunden upplever i en viss process uppkommer till stor del från kundens samlade erfarenheter som kan ha en koppling till den aktuella processen. Dessa erfarenheter kan vara individuella såväl som kollektiva.

Vad är värdeskapande tid?

Man brukar alltmer inom arbetet för effektivisering tala om aktiviteter som skapar värde och de som inte gör det. Det är oftast en mycket liten del av den totala genomloppstiden för en tillverkad produkt eller en utförd tjänst som tillförs något värde i dagens organisationer.

Hur beräknas tryckfall?

Beräkningen av tryckfall för en ventil eller dylikt kan ske genom att använda flödeskoefficienten (kv-värdet). Kv-värdet anger vattenflödet i m3/h vid tryckfallet 1 bar (100 kPa).

Share this post