Populära

Vad ar skillnaden mellan en klass och instans av en klass?

Vad är skillnaden mellan en klass och instans av en klass?

Klassen fungerar som en mall som beskriver hur någonting är (attribut) och vad den gör (egenskaper). Man kan beskriva det som att klassen fungerar som en ritning för vad objektet ska ha för egenskaper och tillstånd. Ett objekt är vad som kallas för en instans av en klass.

Vad är en klass i Java?

En klass i Java beskriver de attribut och egenskaper som ett objekt ska ha. Man kan beskriva det som att klassen fungerar som en mall på vad objektet ska ha för egenskaper och tillstånd. Med hjälp av klasser kan vi skapa små modeller över hela programmet som tillsammans sedan skapar ett helt program.

Vad är ett objekt C#?

Ett objekt utgör ett byggblock i OPP. Detta byggblock kapslar in en del av programmet. Objekten måste deklareras och ser oftast ut som variabler, i själva verket fungerar de som variabeltyper som du känner sen tidigare (int, string, etc.) men de kan ofta göra mer saker och innehålla mer data.

Vad är en instans av en klass?

Ett objekt som representerar en bestämd kund i ett kundregister är till exempel en instans av klassen Kund. Det har alla egenskaper som tillhör klassen Kund plus det som är specifikt för den enskilde kunden. Objektet innehåller också data om den specifika kunden.

Vad är en instans av en klass C#?

När objekt skapas från klasser så använder man nyckelordet new klassnamn. Det betyder ”ge mig en ny instans av typen klass”. Ordet instans betyder ett objekt av en viss typ. När en ny instans skapas så kan man säga att en ny kopia skapas.

Vad är en instans?

Ordet instans avser ursprungligen en avdelning eller ett annat beslutsorgan på en viss nivå inom rättsväsendet. Behandlingen av ett ärende inleds i första instans, och om någon part överklagar går man vidare till andra instans och så vidare till det slutliga avgörandet fattas i sista instans, t. ex. i högsta domstolen.

Share this post