Rekommendationer

Maste man ha staket runt pool?

Måste man ha staket runt pool?

Enligt Boverkets byggregler krävs skydd mot olycksfall om vattnet är djupare än 20 cm. Lämplig skyddsanordning kan vara: Ett minst 0,9 m högt staket, utfört så att barn inte kan krypa under eller klättra över. Om det finns grind bör den förses med lås.

Vilken sten runt pool?

Sten är ett utmärkt material att framförallt lägga som kantsten och stenläggning runt poolen. Förutom att den är snygg och slitstark går den även att beställa i många olika nyanser och stensorter. Ytan som är blästrad eller flammad ger din poolkantsten en strukturerad men len yta som minskar risken för halka.

Varför cellplast under pool?

Det finns flera stora fördelar med att isolera under poolen. Dels skyddar isoleringen poolkonstruktionen och minskar värmeförlusten mot marken. Då kan vattnet lättare hålla en jämn temperatur. Poolbottnen kommer även att kännas varmare eftersom isoleringsmaterialet har så låg värmekapacitet.

Vad ska man lägga under poolen?

Underlag till pool ovan mark

  1. Gräv ut ett 15-30 centimeter djup lika stort som din pool är stor och håll det vågrätt och rakt.
  2. Fyll utgrävningen med sand eller stenmjöl, platta till och säkerställ att ytan är plan.
  3. Lägg på ett lager cellplast över din fyllda utgrävning och placera sedan din pool på underlaget.

Hur nära grannens tomt får man bygga en pool?

Det finns inga regler om hur nära en tomtgräns en pool får byggas. Det är dock alltid bra att ha en god dialog med dina grannar inför bygget. Generellt gäller att allt underhåll som krävs för poolen ska kunna genomföras på den egna tomten.

Vad behöver man till en pool?

Pooltillbehör – tips om tillbehör till poolen

  1. Poolöverdrag och skydd. Det finns en mängd olika poolöverdrag och skydd att välja mellan.
  2. Poolstaket.
  3. Pooltak.
  4. Pooltillbehör i själva poolen.
  5. Poolvärme.
  6. Poolmöbler.
  7. Poolrengöring.

Måste man ha Markduk under pool?

Genom att placera golvmattorna lägger vi till en extra tjocklek på basen för bättre skydd. Utan tvekan är det en klok investering att ha en markduk. Markduken kommer att skydda liner, vilken är ett av de mest värdefulla elementen i din pool.

Vilken makadam under pool?

När utgrävningen är klar är det dax för markarbetet som förbereder underlaget för poolgrunden. Om inte marken är självdränerande läggs minst 10-20 cm makadam (8-16 mm) alternativt dräneringsgrus som bärlager. En fiberduk användas för att hålla stenen på plats.

När behövs grannens medgivande?

Om du vill bygga något närmare tomtgränsen än 4,5 meter, och bygget inte kräver bygglov, behöver du ha grannarnas medgivande. Det innebär att grannarna godkänner placeringen av ditt bygge. Medgivandet måste inte vara skriftligt, men det rekommenderas eftersom det annars inte går att bevisa.

Hur nära huset kan man bygga pool?

Tänk bara på att lämna tillräckligt med plats närmast huset för matplats, solstolar och annat, gärna så att familjens badare inte stör de övriga för mycket med stoj och stänk! Undvik att placera poolen alltför nära stora buskar eller träd för att slippa göra rent poolen från löv och annat skräp så ofta.

Share this post