Frågor

Vilket sprak ar mest likt svenska?

Vilket språk är mest likt svenska?

De tre skandinaviska språken talas av över 20 miljoner personer. Och det gemensamma ursprunget och utvecklingen för svenska, norska och danska gör att de flesta skandinaver förstår varandra utan att ha studerat grannspråken. Danskan och norskan är mest lika.

Hur har svenska språket förändrats under de senaste 1000 åren?

Den klassiska fornsvenskan var relativt stabil, men under den yngre fornsvenska perioden genomgår svenskan stora förändringar. Några sådana förändringar är: Under hela medeltiden, omkring år 1000–1500, var påverkan från tyskan stor, framför allt på ordförrådet: arbete, betala, bli, möjlig är alla tyska lånord.

I vilka länder talade man urnordiska?

Urnordiska

Urnordiska
Region Skandinavien
Språkfamilj Urnordiska
Språkkoder
ISO 639-3

Vad betyder det att svenskan är ett indoeuropeiskt språk?

iʹndoeuropeiska språk, språkfamilj som omfattar språk som har talats länge i Europa och Asien; de talas i dag av uppemot 3 miljarder människor. Flera av dessa språk har spritts till andra världsdelar.

Vilket språk är närmast släkt med svenskan?

Svenskan är ett germanskt språk och på nära håll släkt med de andra nordiska språken: danska, norska, isländska och färöiska (läs mer i kunskapsbanken Lär dig mer om de nordiska språken).

Vilket är det svåraste språket att lära sig?

Vilket är det svåraste språket att lära sig?

  • Vissa språk kräver mer än ett år av studier bara för att lära sig grunderna medan andra bara tar ett par veckor. Men vilket är svårast av dem alla?
  • 1: Kinesiska.
  • 2: Greek.
  • 3: Arabiska.
  • 4: Isländska.
  • 5: Japanska.
  • 6: Finska.
  • 7: Tyska.

Hur det svenska språket har utvecklats?

Ungefär från och med vikingatidens början omkring år 800 kan man urskilja svenska som eget språk. Den första perioden, 800–1225, kallas för den runsvenska tiden eftersom de skriftliga källorna från den tiden är inskrifter med runor. Kristnandet på 900-talet innebar kontakt med den europeiska kulturen.

Share this post