Populära

Vad ingar i Handelsfacket?

Vad ingår i Handelsfacket?

Medlem i både Handelsanställdas förbund och a-kassa Att vara medlem i både förbundet och a-kassan ger dig tillgång Handels alla förmåner och försäkringar samt arbetslöshetsförsäkringen. Det innebär också att du får Handels inkomstförsäkring som gör att du kan skydda hela din lön vid arbetslöshet.

Vill avsluta mitt medlemskap?

Uppsägning av medlemskapet måste ske skriftligt. Utträde kan beviljas tidigast den sista i den månad som ansökan om utträde har kommit tillbaka till oss.

Vad händer om man inte betalar a-kassa?

Betalar du inte medlemsavgiften för tre månader i följd upphör ditt medlemskap i a-kassan. Du är dock fortfarande skyldig att betala medlemsavgiften för de månaderna eftersom medlemsavgift ska betalas under hela den period som du är medlem. Upphör ditt medlemskap påverkar det din ersättning vid eventuell arbetslöshet.

Hur vet man om man är med i a-kassan?

Logga in på Mina sidor. Där ser du vilka uppgifter du behöver lämna in för att få besked om vilken ersättning du har rätt till. Kontakta din a-kassa om du behöver hjälp att logga in.

Hur mycket kostar det att vara med i Handels?

Medlemsavgiften är från januari 2021, 145 kronor per månad, och ska täcka våra kostnader som vi betalar till staten och vår administration. Avgiften är lika för alla medlemmar.

På vilket sätt kan du tjäna på att vara medlem?

Personlig rådgivning och hjälp i frågor som rör jobbet. Många spännande fackliga kurser. Både hemförsäkring och fritidsförsäkring ingår. Inkomstförsäkring för dig som tjänar över a-kassans gräns för ersättning.

Hur lång uppsägningstid fast anställd?

Om det inte finns kollektivavtal på din arbetsplats och ni inte kommit överens om längre uppsägningstid i ditt anställningsavtal , har du själv en månads uppsägningstid enligt lagen om anställningsskydd (LAS). Uppsägningstiden är då en månad oavsett hur länge du varit anställd och oavsett din ålder.

Hur säger man upp sin akassa?

Om du vill gå ur a-kassan

  1. Meddela oss via Mina sidor, brev eller e-post att du vill gå ur a-kassan.
  2. Du betalar medlemsavgift för hela den sista månaden som du är medlem.

När ska man sluta betala a-kassa?

Din rätt till ersättning från a-kassa upphör nämligen att gälla vid månadsskiftet innan den månad då du fyller 65 år. Av den anledningen slutar också ditt medlemskap i a-kassan att gälla samma dag som du fyller 65 år, eftersom du inte längre har någon nytta av det. Det gäller även om du fortfarande arbetar på heltid.

Vad kostar a-kassa i månaden?

Gå med i a-kassan när du får ditt första jobb. Det kostar ungefär 100-200 kronor i månaden och ger dig ekonomisk trygghet under hela arbetslivet. Sju av tio är redan med i a-kassan och du som arbetar i Sverige har också rätt att bli medlem.

Kan a-kassan se om jag är utomlands?

Om du blir helt arbetslös och vill ansöka om a-kassa i Sverige efter att ha arbetat i ett annat land ska du anmäla dig på Arbetsförmedlingen och kontakta en svensk a-kassa för information om medlemskap och ersättning. A-kassan bedömer vilket land som du anses vara bosatt i.

Vad händer med a-kassan efter 300 dagar?

När man använt alla 300 (450 för dig med barn under 18 år) ersättningsdagar och innan dess inte uppfyllt ett nytt arbetsvillkor upphör rätten till ersättning från oss. Vi informerar dig när färre än 70 dagar återstår av ersättningsperioden ifall vi ser att ett nytt arbetsvillkor är uppfyllt.

Share this post