Blogga

Vad gor ARP protokollet?

Vad gör ARP protokollet?

ARP, Address Resolution Protocol, är ett kommunikationsprotokoll som används för att koppla samman en IP-adress med en MAC-adress. ARP brukar anses som ett nätverksprotokoll, och är förbindelsen mellan nätverk- och länklagret i OSI-modellen.

Vad visar ARP tabellen?

ARP-tabeller (Address Resolution Protocol) och ARP-tabeller ARP används för att mappa en Mac-adress (Ethernet-adress) till en IP-adress. En ARP-tabell innehåller en mappning av IPv4-adressen och MAC-adressen för en viss peering.

I vilket skikt av OSI-modellen hanteras Nätverkskortets mac adress?

En MAC-adress eller Media Access Control address är en unik identifierare för nätverkskort och används typiskt i LAN av typen IEEE 802.3 eller WLAN av typen IEEE 802.11. MAC-adressen används vid kommunikation inom nätverket och sägs tillhöra lager 2 i OSI-modellen.

Vilken nivå i OSI-modellen hanterar MAC adresser?

Genom OSI-modellen kan man tydliggöra skillnaden mellan hubbar, switchar och routrar. Man kan tydliggöra skillnaden mellan hubbar, switchar och routrar genom OSI-modellen. En hubb jobbar på nivå ett genom att göra en ny kopia på paketet, switchen arbetar på nivå två genom att använda MAC-adresser.

Vilken kommando kan man använda för att hämta mac adress av en dator i samma LAN?

Hitta din MAC-adress i Windows 10 Skriv ipconfig /all i fönstret och tryck på Enter-tangenten.

Vad händer om man kör kommandot arp a på en dator Vad visas?

8. Kör kommandot ARP –A och notera resultatet. Du får nu en utskrift av din dators ARP-tabell. Ange MAC-adressen till default gateway, alltså nätverkets primära router (för det trådlösa nätverket).

I vilket lager av OSI-modellen arbetar en router?

Router, switch, hub Hubb Jobbar på fysiska lagret. Det den får in på en port skickar den ut till alla andra portar. Switch Jobbar på länk lagret. Fungerar inledningsvis som en hubb, men lär sig vilken dator som sitter på respektive port.

Hur många lager finns det i ISO OSI-modellen för datakommunikation?

OSI-modellen, även känd under sitt standardnummer ISO/IEC 7498, är en konceptuell modell för datorkommunikation i 7 lager.

Share this post