Trendig

Hur forvarar jag min robotgrasklippare over vintern?

Hur förvarar jag min robotgräsklippare över vintern?

Förvaring av robotgräsklippare När din maskin är ren och torr är det dags att ställa in den på ett frostfritt och torrt vinterboende. Du behöver inte ha den under sängen, men gärna i ett garage eller uthus med lite värme. Det är också smart att flytta in laddningsstationen över vintern.

Hur många laddningar klarar Automower?

Hur många säsonger eller timmar kan man klippa innan batteriet behöver bytas? Husqvarna skriver på sin hemsida: Om du använder Automower® 6 månader per år, på ett område som är 800 m2 kommer ditt batteri att räcka 2-3 säsonger. Om du vill spara på batteriet ska du sätta timern beroende på storleken på din gräsmatta.

Hur många Guidekablar 430x?

Du kan enkelt starta, stanna och parkera klipparen samt justera dina inställningar. Du kan också få larm och spåra din gräsklippare om den blir stulen – oavsett var du befinner dig. Dubbla guidekablar – Utrustad med dubbla guidekablar som minskar söktiden till laddstationen, speciellt vid komplexa trädgårdar.

Hur Underhållsladda robotgräsklippare?

Underhållsladda, så här gör du: Luckan till kontrollpanelen ska vara öppen då batteriet laddas (då lämnar inte klipparen laddstationen när laddningen är klar) Ladda minst en timme. Slå av huvudströmbrytaren och ta bort klipparen ur laddstationen då underhållsladdningen är klar.

Hur Vinterförvara gräsklippare?

En ordentlig förvaringsplats När alla förberedelser är gjorda förvaras gräsklipparen bäst övertäckt i ett dammfritt och torrt utrymme. Den ska stå i normalläge. OBS! Gräsklippare som har startbatterier måste förvaras frostfritt och batterierna skall underhållsladdas någon gång under vintern.

Hur laddar man Automower på vintern?

Gör så här:

  1. All laddning av batteriet ska ske i en frostfri miljö (mer än 0 °C)
  2. Ställ klipparen i laddstationen och slå på huvudströmbrytaren på klipparen.
  3. Luckan till kontrollpanelen ska vara öppen då batteriet laddas (då lämnar inte klipparen laddstationen när laddningen är klar)
  4. Ladda minst en timme.

Hur många timmar klarar en Automower?

Ta i beaktande att roboten, beroende på modell, klipper 60-260 minuter och sedan laddar i 50-90 minuter. Det kanske bara är den sista laddningen som tas bort från schemat? Har man en klippare med Vädertimer kommer klipparen själv att avbryta klippningen när den anser att gräset inte har växt.

Hur många timmar håller en Automower?

Hur länge håller batteriet? Detta beror på storleken på gräsmattan och inställd drifttid för klipparen. Om du använder Husqvarna Automower® 6 månader om året på en 800 m² stor yta, kommer batteriet att hålla 2–4 säsonger. För att spara på batteriet bör du ställa in timern efter gräsmattans storlek.

Hur många Guidekablar?

Det smidigaste är att välja en robotgräsklippare med flera guidekablar. Med kabeln kan du leda roboten så att den går själv från en gräsyta till en annan. Guidekablarna minskar också söktiden när roboten ska ta sig till laddstationen. Samtliga modeller från Husqvarna Automower® 420 och uppåt har dubbla guidekablar.

Måste man ha Guidekabel Husqvarna?

Om du har köpt en robotgräsklippare från Husqvarna, Gardena eller McCulloch ska du även dra en – eller flera – guidekablar.

Hur förvara robotgräsklippare?

Förvara den på ett torrt och gärna frostfritt ställe, exempelvis i garaget eller friggeboden, det är smart att även ta in laddstationen för vintern. Glöm inte att ladda batteriet under vintern, för att robotgräsklipparen ska må så bra som möjligt under vintern bör den vara fulladdad när den tas ur bruk.

Hur förvara Automower?

Om du vill förvara Automower® själv rekommenderar vi att du lämnar in den på service hos din Husqvarna-återförsäljare i förväg. Det är också viktigt att du förvarar den i en torr miljö över fryspunkten.

Share this post