Allmänning

Vad betyder i paritet med?

Vad betyder i paritet med?

Stå I Paritet Med betyder ungefär detsamma som vara jämbördig med.

Är på riktigt synonym?

Riktigt betyder i stort sett samma sak som korrekt.

Vad är en kulmen?

Vad betyder kulmen? höjdpunkt, topp: nå sin kulmen || en k.

Är på riktigt korsord?

Synonymer till riktig

  • korrekt, felfri, rätt, just, schysst, oklanderlig, passande, adekvat.
  • sann, äkta, genuin; verklig, reell, formlig, regelrätt.
  • inte vara riktig inte vara klok, inte vara vid sina sinnens fulla bruk.

Vad betyder ordet täv?

Täv betyder ungefär detsamma som lukt.

Vad betyder Hårdra?

Att hårdra något innebär att man pressar eller tvingar något. Verbet används framför allt i samband med sökta eller krystade yttranden, resonemang och tolkningar. En hårdragen tolkning är således en tolkning där det pressats in en betydelse som gör att man drar alltför långtgående slutsatser av den.

Vad betyder gnisslar?

Gnissla kan bland annat beskrivas som ”ger ifrån sig ett skarpt och skärande ljud”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av gnissla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad menas med dogmer?

Dogm (av den klassiska grekiskans δόγμα, ’dogma’, ) betecknar en bindande formulering av en religiös sanning. Dogm används också i betydelsen verksamhetsförklaring, inriktning och koncept i icke-religiösa sammanhang, exempelvis inom politiken.

Vad är dogmatisk syn?

Ordet dogmatisk är en synonym till principfast och ortodox och kan bland annat beskrivas som ”alltför bunden av dogmer, kategorisk”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dogmatisk samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder manövrera bilen?

Ordet manövrera är en synonym till styra och rikta och kan bland annat beskrivas som ”styr fordon eller maskin”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av manövrera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Share this post