Populära

Hur gar en Stamspolning till?

Hur går en Stamspolning till?

Så går det till Hur går egentligen en stamspolning till? Enkelt förklarat så använder vi en maskin för att rengöra avloppsrören invändigt med hett vatten i högt tryck. Detta tryck skapar en kraftfull vattenstråle som får avlagringar och föremål i rören att lossna. Allt transporteras sedan bort med vattenflödet.

Vad är en Stamspolning?

I avloppet samlas mycket smuts och fettbeläggningar. För att göra rent på insidan av rören kan man genomföra en stamspolning, vilket innebär att man med hjälp av en speciell maskin rengör stammarna med hett vatten. Stamspolning kallas ibland även för stamrensning eller underhållsspolning.

Varför gör man Stamspolning?

Om stamspolning Vi rekommenderar stamspolning vart femte år för att undvika kostsamma akututryckningar, till exempel vid översvämningar eller illaluktande och kluckande avlopp. Med en regelbunden rengöring återfår avloppsstammarna sin normala funktion, livslängden förlängs och obehaget för de boende minskar drastiskt.

Hur byter man avlopp?

När man renoverar avloppsrör så använder man en speciell massa som förs in i rören och som sedan expanderas mot rörens innerväggar med hjälp av tryckluft så att det bildas ett nytt rör i de gamla rören.

Hur lång tid tar en Stamspolning?

Stamspolningen utförs av våra erfarna tekniker. Arbetstiden brukar vara ca 30 minuter per lägenhet, men kan variera. Avlopp och vatten behöver inte stängas av under en stamspolning. Garanti på arbetet.

Vad kostar det att spola stammarna?

Genomsnittlig startpris brukar vara runt tusenlappen. Men priserna kan komma att bli något dyrare om det är ett större ingrepp som kräver en längre arbetstid. De flesta stamspolningsföretagen har ett arvode på ca 650 kr per timme.

När behövs Stamspolning?

Varför behövs stamspolning? Att spola avlopp med en stamspolning minskar risken för oönskade stopp som i sin tur kan leda till att avloppsvattnet inte rinner undan ordentligt. Detta kan i sin tur leda till dyra fuktskador.

Hur ofta bör man göra Stamspolning?

För de flesta fastigheter gäller tumregeln att man bör stamspola ca vart femte år men det kan variera stort beroende på ålder, skick och dimensioner mm.

Får man byta avloppsrör själv?

Det finns ingen lag som förbjuder dig att själv utföra VVS-arbeten, så länge det inte gäller elektricitet, att ändra system eller dra om rör eller avlopp.

Vad kostar det att byta ut rören i huset?

Kostnaden för ett stambyte kan variera en del beroende på storleken på huset det gäller samt antalet badrum. Däremot kan du räkna med en kostnad på 300 000 – 600 000 kr.

Hur ofta ska man göra Stamspolning?

Vad kostar en spolbil i timmen?

Priserna nedan är angivna exklusive behandlingsavgifter….Timpriser.

Vardagar 07.00-16.00 Per timme exklusive moms Per timme inklusive moms
Slamsug 950 kronor 1 188 kronor
Högtrycksspolning 1 100 kronor 1 375 kronor
Hantlangare 350 kronor 438 kronor
ADR 990 kronor 1 238 kronor

Share this post