Ny

Vad betyder en kurs?

Vad betyder en kurs?

En kurs är ett definierat och avgränsat avsnitt i en utbildning. Det består i allmänhet av flera lektioner eller andra tillfällen för undervisning, och ett eller flera tillfällen till examination. En samling kurser som motsvarar ett läsår kallas för årskurs.

Vad menas med successiv fördjupning?

Successiv fördjupning – vilka kurser, inom samma huvudområde, är förkunskapskrav till denna kurs samt, – vilka andra kurser, som är klassificerade att tillhöra andra huvudområden, är förkunskapskrav till denna kurs? Svaret på dessa två frågor ger tillsammans progressionssteget/den successiva fördjupningen.

Varför läsa kurser?

Den stora fördelen med kurser är flexibilitet och valfrihet. Du väljer själv vilka kurser som ska ingå i din utbildning och du kan göra dina val under utbildningens gång. Du kan också välja att läsa fristående kurser utan att ta ut en examen, eller fortsätta att läsa kurser efter att du har tagit en examen.

Vad betyder sätta kurs?

Sätta Kurs På betyder ungefär detsamma som färdas.

Vad menas med kurs i aktier?

En aktiekurs är det pris som säljare och köpare av aktien kommer överens om för stunden. Det innebär att en person är villig att sälja sina aktier för samma pris som en annan är villig att köpa aktierna för.

Vad betyder huvudområde?

Ämne som kan läsas på grund- och avancerad nivå och som kan ingå i högskole-, kandidat-, magister- eller eller masterexamen.

Vad är ett huvudområde?

Generella och konstnärliga examina har ett visst huvudområde. För konstnärliga examina och den tvååriga högskolexamen är huvudområdet det område som examensarbetet görs inom. För kandidat-, magister- och masterexamen ska även en succesiv fördjupning göras inom huvudområdet för examen.

När söker man enstaka kurser?

Anmäl dig senast 19 april! Före och under antagningsperioden behöver du hålla reda på några datum. Här ser du vilka datum som gäller för olika terminer.

Hur söker man enstaka kurser?

Att läsa fristående kurser passar perfekt för dig som vill prova på studier, spetsa dina kunskaper eller fördjupa dig inom ett ämne. Här kan du designa din egen utbildning! När du läser fristående kurser söker och antas du till en kurs i taget.

Vad är fristående kurs?

Till skillnad från program, ger fristående kurser en möjlighet att utforma en unik utbildning där du efter eget huvud väljer att plocka ihop de ämnen du är intresserad av – och som kan ge dig den kunskapsprofil du önskar och tror dig behöva på arbetsmarknaden.

Share this post