Populära

Varfor behover du som pedagog ha kunskaper kring de olika Inlarningsstilarna?

Varför behöver du som pedagog ha kunskaper kring de olika Inlärningsstilarna?

Boström (1998) menar att om en pedagog har förståelse för olika inlärningsstilar blir undervisningen både bättre och effektivare. Pedagogen får även en större förståelse till elevernas beteende under pågående undervisning.

Vad är viktiga delar i olika definitioner av lärande?

Grovt sett kan man tala om fyra perspektiv på lärande (Säljö, 2014): behaviorismen, det kogni- tiva perspektivet, pragmatismen och det sociokulturella perspektivet. Perspektiven har haft genom- slagskraft under olika tidsepoker och i olika samhällen.

Vilken utgångspunkt har man inom det socialpsykologiska perspektivet?

Det socialpsykologiska perspektivet lägger, precis som man kan förstå av namnet, vikt vid vårt sociala liv. Man menar att samspelet med andra människor är en stor del av vilka vi är och hur vi beter oss. Vi blir påverkade av vår omgivning, och vi påverkar i sin tur omgivningen tillbaka.

Vad betyder ordet didaktik?

Ett didaktiskt forskningsperspektiv innebär en inriktning mot lärares arbete, elevers lärande och kunskapsbildning och rymmer ett intresse för att förstå hur undervisning går till och hur den påverkar elevens lärande och tänkande, dvs. relationen mellan att lära ut och att lära in.

Hur kan man arbeta i skolan och förskolan för att möta elevernas olika lärstilar Ge exempel och motivera ditt svar?

– För att lyckas motivera eleverna måste du som lärare visa att du är en ledare, en vän som vill eleverna väl, på riktigt använda olika metoder att lära ut på, hitta innehållet till deras värld och framförallt appellera till deras lust eller vilja eller behov, säger Lena Boström.

Vad är lärande Säljö?

Roger Säljö Människan är en flexibel varelse och hon kan lära sig en mängd fysiska och intellektuella färdigheter. En del av det vi kan, snappar vi upp i vardagen i familjen, i kamratkretsen och genom olika fritidsaktiviteter, annat tar vi till oss genom undervisning och systematiskt organiserad utbildning.

Share this post