Frågor

Vart ar IP-adressen?

Vart är IP-adressen?

Välj Start > Inställningar > Network & internet > Ethernet. Under Egenskaper kan du se din IP-adress bredvid IPv4-adress.

Vad är privata IP-adresser?

Privat IP-adress Alla enheter (mobiltelefoner, surfplattor, datorer, TV-boxar, kylskåp etc.) som ansluts till ett nätverk har en privat IP-adress. Denna identifierar din enhet mot nätverket (routern), och gör det möjligt att skilja på olika enheter och den data som skickas och tas emot inom nätverket.

Hur skrivs en IP adress?

Vanligen anges IP-adressen genom att skriva ut de 4 byten i decimal form med punkter emellan, så att varje siffergrupp motsvarar en byte….Exempel på IPv4-adresser:

  1. 213.100.33.42.
  2. 192.168.0.1.
  3. 10.0.0.6.
  4. 83.255.162.151.
  5. 127.0.0.1 (den interna nätverksadressen på en enhet, även kallad loopback)

Vilka två delar innehåller en IP adress?

– Dessutom består IP‑adresser av två halvor. Den första halvan, nätadressen, anger vilket nätverk som datorn finns på. Den kan bestå av en, två eller tre delar, åtskilda med punkt. Resten av siffrorna, datoradressen, står för en viss dator i det nätet.

Vad gör kommandot ping?

Ping är ett datornätverksverktyg för IP-nätverk. Det används för att undersöka om en viss dator är åtkomlig via nätverket. Det ger även information om tiden det tar för paketet att ta sig fram till mottagaren. Att pinga betyder ungefär att se om en annan dator eller person svarar på ett anrop.

Kan samma IP-adress förekomma i olika LAN?

Om du har fler datorer anslutna till det lokala nätverket kan du se att alla datorer har unika lokala IP-adresser, men för tjänster på nätet ser det ut som att de ansluter från en och samma IP-adress.

Vad är en subnätmask?

En IP-adress kombineras alltid ihop med en subnätmask, och det är subnätmasken som bestämmer hur stor del av IP-adressen som är IP-nät och hur stor del som är adresser inom IP-nätet.

Share this post