Blogga

Varfor har man konferenser?

Varför har man konferenser?

En konferens är en förberedd sammankomst till för föredrag och diskussioner. Nya arbeten eller projekt presenteras ofta för första gången. Dessa sammankomster ger också möjlighet att möta kollegor från andra kontor och diskutera och byta idéer med människor man annars kanske inte hade pratat med.

Hur många konferenser per år?

Skatteverket medger avdrag för högst två personalfester per år. Skatteverket medger avdrag för högst två personalfester per år. Här är kringkostnader som exempelvis hyra av lokal eller någon typ av underhållning avdragsgill. Även transport till och från eventet går att dra av.

Vill inte åka på konferens?

Många anställda vill inte följa med på en konferens med övernattning, de vill inte umgås med sina kollegor utanför arbetstid och trivs inte med att tillbringa natten hemifrån.

Vad gör man på en konferens?

En konferens är en väl förberedd större sammankomst för föredrag och diskussioner. Sammankomsterna ger också möjlighet till att möta kolleger och diskutera med dem vid sidan av den schemalagda delen.

Hur bokför man konferens?

Kostnader för konferenser och konferensresor klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 69. Kostnader för extern representation klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som representationskostnader i kontogrupp 60.

Är konferenser avdragsgillt?

Kostnader för kickoff och konferenser räknas inte som representationskostnader ur avdragssynpunkt, vilket gör avdragsrätten tämligen obegränsad. Även kostnader för måltider och nöjen till personalen blir då avdragsgilla.

Är kundevent avdragsgillt?

Om ett företags utgifter för kundevent kan räknas som marknadsföring är hela beloppet fullt avdragsgillt. Det kräver i regel att aktiviteten riktar sig mot en obestämd krets av personer som kan anses vara potentiella kunder.

Är konferens arbetstid?

Vid konferens eller utbildning utgör arbetstiden endast den ordinarie arbetstiden. Däremot kan resterande tid räknas som övertid. Lediga kvällar och nätter ger däremot inte rätt till övertidsersättning.

Kan man bli tvingad att jobba på annan ort?

Som arbetstagare har du en arbetsskyldighet som även sträcker sig till arbete på andra orter. I just ditt fall har du troligtvis en arbetsskyldighet på plats som är 4 mil från där du bor. Vägrar du är detta grund för uppsägning, men du kan inte avskedas.

Hur lägger man upp en konferens?

Det absolut bästa är att planera långt fram i tiden, 6 månader upp till 12 månader om det går. Ju tidigare konferensen bokas in desto lättare är det att hitta en bra lokal samt boka in de deltagare som ska vara med på konferensen. Du behöver också bestämma hur lång konferensen ska vara.

Vad ska finnas i ett konferensrum?

Grunden för ett bra konferensrum

  • Fokuserad – Professionell – Effektiv. Det finns många variabler som påverkar ett bra konferensrum.
  • Bild (Projektor, tv eller datorskärm)
  • Ljud (högtalare och mikrofon)
  • Nätverk (internet & Wi-Fi)
  • Kringutrustning.
  • Eluttag (minimera risken för kabelkaos)
  • Sist men inte minst…

Vad är en skolsittning?

Styrelsesittning passar bäst när ni är max 12-16 personer och ska diskutera samt ta beslut. Fördelar: Alla kommer nära varandra och det är lätt att ta anteckningar och att använda sin dator. Nackdelar: Passar mindre bra om ni är fler än 16 personer eftersom ni kommer långt i från varandra.

Share this post