Allmänning

Varfor behovs kravhantering?

Varför behövs kravhantering?

Kravhantering är det systematiska arbetet med behov som ska uppfyllas av tekniska system. Det är en central disciplin inom programvaruutveckling och Systems Engineering. Arbetet omfattar fastställandet av intressenters produktmål samt specifikationer av dessa.

Vad betyder kravställning?

Kravställning är grunden för ett lyckat projekt Kravställning handlar mer om varför och mindre om hur. En agil arbetsprocess gör det möjligt att göra anpassningar efter förändrade krav som uppstår under projektets gång. Det tryggar att slutprodukten överensstämmer med dina behov.

Hur gör man en kravspecifikation?

Kravspecifikationen handlar kort och gott om att tydligt beskriva Era idéer, tankar och önskemål om de uppgifter som hemsidan ska kunna hantera. Ni kan göra det i ett Word-dokument och eventuellt komplettera med arbetsflöden och skisser om Ni har väldigt specifika önskemål.

Vem ansvarar för kravspecifikationen?

2. Beställaren ansvarar för behovet och leverantören för lösningen. I slutet av dialogen signalerar Carina att hon vill ta fram kravspecifikationen och lösningsförslaget med beställarens godkännande.

Vad menas med icke funktionella krav?

Icke funktionella krav kan ofta beskrivas som tekniska eller designrelaterade begränsningar i ett projekt. Till exempel är krav på stöd för en viss plattform sällan ett valbart krav, utan en absolut begränsning som projektet måste förhålla sig.

Vad betyder ordet krav?

Betydelse: Begäran att få en penningfordran betald; äfven (bildligt och i allmänhet) fordran, tarf, behof.

Vad är Elicitering?

Elicitering betyder i sin vidaste bemärkelse att en lingvist ägnar sig åt en aktivitet – exempelvis ställa frågor, eller visa upp prylar – med syfte att få en annan person att ge en språkdata. Det kan exempelvis vara ett svar på vad en pryl heter på personens språk.

Vem skriver kravspecifikationen?

Vem ska skriva specifikationen? # Det är alltid beställaren i första hand som ska skapa och formulera kraven – detta för att säkerställa att det är beställarens standard och krav som efterföljs.

Vad används en kravspecifikation?

Kravspecifikationen skall användas som beslutsunderlag när beslut skall tas om projektet skall gå vidare till utvecklingsfas.

Vad är funktionella tester?

Funktionstestning är ett slags svartlåda-test som utförs för att bekräfta att funktionerna i ett program eller system beter sig som förväntat. Det görs för att verifiera all applikationsfunktionalitet.

Share this post